General

A fost lansat Facebook at Work, dar cu ce ne ajută?

facebook at work

În luna ianuarie a fost lansat Facebook at Work. Lansarea și serviciul în sine nu au fost promovate, cel puțin nu cât m-aș fi așteptat din partea marelui Facebook.

Despre ce este vorba?

Facebook at Work îți permite să creezi un cont separat pe care să îl folosești la locul de muncă cu scopul de a interacționa doar cu persoanele din cadrul firmei. Deci tot ce dai share apare doar colegilor de muncă. Da! E aproape un grup privat de pe Facebook-ul actual. Pe lângă asta, ar aduce posibilitatea de editare de documente online ca în Google Docs. Din păcate serviciul nu este încă disponibil pentru toată lumea și nu putem vedea clar ce ne oferă. Probabil se află încâ în perioada de testare. Oricum, cert e că nu poți folosi contul personal, dar îl poți conecta cumva.

Mai mult decât atât, Facebook at Work ar trebui configurat de către angajator sau o persoană din departamentul de resurse umane care va completa detaliile individuale ale fiecărui angajat. Deci o singură persoană va trebui să introducă numele, funcția și datele de contact ale fiecărui angajat, good luck with that. Singurele modificări pe care utilizatorul/angajatul le poate face sunt poza de profil, cover-ul și secțiunea de about.

Util sau nu?

Din punctul meu de vedere e un serviciu total inutil, chiar nu îmi imaginez care e scopul său și de ce trebuie sa faci un cont nou. Poate Facebook se simte amenințat de LinkedIn și pune bazele unei zone de business. Tu ce părere ai? Ți-ai mai face un cont de Facebook doar ca să comunici cu colegii de muncă cu care probabil te aflii în același timp în birou?

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

2 comentarii
  • Robert feb. 16,2015 la 15:25

    Văd această mișcare din partea lui Zuck doar ca o inițiativă de a păstra omul pe Facebook. Dacă nu îți dă voie la serviciu pe rețea pe motiv că nu ești productiv, acum șeful are un motiv să te lase să o folosești. Prefer Whatsapp ca să comunic.

    • Bogdan feb. 16,2015 la 16:41

      Eu folosesc Hangouts și sigur nu o să renunț la el pentru Facebook.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău