General

Adevăr sau adevăr cu Revista Explore Galați

Revista Explore a lansat o provocare bloggerilor din Galați și Brăila să își dea cu părerea despre activitatea și site-ul lor, exploremag.ro.

Pentru că la datul cu părerea, noi ca nație excelăm nativ, îmi dau și eu cu părerea despre site-ul lor, exact cum cer ei aici.

revista explore

Sugestiile mele:

Având în vedere ținta site-ului și faptul că nu prea are competiție locală, nu m-aș concentra prea mult pe o analiză în detaliu a aspectului și a performanței sale pentru că se prezintă suficient de bine.

Arată bine, curat, se mișcă ok, părerea mea e că trebuie doar să aducă cititorilor conținut de calitate, cât mai relevant și util.

Apreciez faptul că nu abordează subiecte cu tentă politică și caută să crească fără subiecte „fierbinți” și clickbait-uri obosite.

Așa că aduc câteva recomandări de conținut.

Aș recomanda mai multă interacțiune cu abonații pe Facebook. Să se provoace un engagement mai mare pentru a obține un reach organic cât mai mare. Văd că sunt rare postările care primesc aprecieri și aș bănui că e din cauza descrierile articolelor care nu sunt deloc interactive, nu stârnesc interes.

Pe Instagram nici nu mai zic, trebuie mai mult decât aceleași două #hashtag-uri la fiecare postare ca să aibe impact. Deși calitatea imaginilor e bună, trebuie și o descriere și câteva hashtag-uri relevante și populare.

E slab pe social media.

Revenind la site, aș face o secțiune/categorie bine delimitată în care să existe doar activități recreative din Galați și în împrejurimi, ușor de găsit de către vizitatori.

Dacă tot vorbim despre categorii și delimitare, cred că articolele pot fi mai bine puse în evidență cu un titlu și o imagine reprezentativă mai la subiect. De ex: https://exploremag.ro/micii-rivali-gelozia-intre-frati/, nici titlul, nici imaginea nu îmi spun că e vorba de un eveniment.

Aș sugera ca la genul acesta de articole să extrageți ultimul paragraf și să îl mutați într-un articol separat, iar în primul articol doar să faceți referire spre al 2-lea articol ca fiind un un eveniment relevant. Așa se face și linking intern și ajută din mai multe puncte de vedere. Sper să mă fac înțeles. Astfel, se produce un articol evergreen, la care puteți adăuga la sfârșit un paragraf nou ori de câte ori e un eveniment nou pe subiectul respectiv.

Cred că Revista Explore este una din principalele surse de informare din zona Galați-Brăila în ceea ce privește evenimentele care au loc. Aș merge chiar mai departe în direcția asta, cu un calendar pe care utilizatorii să poată vedea mai ușor evenimentele. E o investiție, dar mie ca cetățean mi s-ar părea utilă, dacă e și actualizată.

Poate chiar și mai departe, aș face o metodă facilă pentru organizatorii să își încarce detaliile propriului eveniment pentru ca apoi să fie aprobat de un administrator. Cumva să fie deschis site-ul pentru organizatorii din Galați, Brăila să își promoveze evenimentele, sub aprobarea administratorilor. E o variantă relativ ușoară de a obține conținut de tip win-win.

Mi-ar mai plăcea să citesc interviuri cu oameni din Galați și realizările lor, tineri, antreprenori, studenti, diversitate. Un format standard, dar serios prin care să se promoveze oamenii și business-urile locale. Asta sau alte tipuri mai ieșite din tipar de conținut. Ceva care să mă facă să citesc un articol cap-coadă.

Spor la scris! Keep up the good work!

Pe final, dar asta e doar o idee pe care o trimit spre a vă măcina gândurile, încercați să intrați pe video, măcar treptat, cu cineva amator.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău