General

Airsoft și jucării pentru băieți mari

arme airsoft

Mi-am pus pe lista de lucruri de făcut un meci de airsoft. În ultima vreme, din cauza colegilor am jucat puțin CS:GO, câteodată mai joc și CoD 4,  foarte puțin pentru că nu prea am timp. Aș juca mai mult, dar poate când nu o mai fi somnul necesar.

Ideea e că mi s-a trezit puțin interesul pentru tipul ăsta de competiție, plus că băiat fiind, mereu mi-au plăcut armele. Armată nu am făcut, așa că singurul contact cu ceva asemănător unei arme au fost un pistol de airsoft, armele de paintball sau lasertag.

Paintball-ul e ok, dinamic, dar parca armele sunt prea plictisitoare. Lasertag e mai mult o fugăreală, așa că am început să mă documentez de airsoft.

Dintr-o simplă căutare pe Google am descoperit că există 3 tipuri de arme airsoft, pe bază de gaz, pe bază de arc și cu propulsie electrică. Nu am aflat care dintre ele sunt cele mai bune, dar bănuiesc că diferă și în funcție de tipul armei.

Acest sport a apărut ca o alternativă legală pentru cei pasionați de arme și război. Armele seamănă extraordinar de mult cu cele reale, dar sunt modificate astfel încât să nu poată trage cu gloanțe reale. Este obligatoriu un echipament de protecție, loviturile pot fi dureroase, din acest motiv dacă ținta e foarte aproape, nu e recomandat să se tragă. Aici intervine foarte mult cel mai important aspect al jocului și anume fairplay-ul, sau sistemul de onoare prin care fiecare jucător trebuie să recunoască imediat ce a fost lovit.

Am mai citit că există și un arbitru, iar regulile pot fi mai creative decât mi-aș fi imaginat. Adică, pot juca câteva zeci/sute de persoane în același timp, într-un spațiu de „război” bine delimitat. Pot exista medici, care să „învie” pe cei loviți, iar aceștia să reintre în joc după un anumit timp și așa mai departe.

Practic se pot juca scenariile din jocuri în viața reală. Se folosesc stații radio, încărcătoare, fumigene, lanterne, lasere, amortizoare, haine de camuflaj bineînțeles și multe alte accesorii pe care le folosești și în jocuri. Sună foarte, foarte interesant.

airsoft soldier

M-am uitat puțin printr-un magazin airsoft să verific prețurile armelor și am rămas puțin șocat de diversitatea lor. Găsești lejer tot meniul de arme din CS:GO plus multe altele. Prețurile par mari la prima vedere, dar când m-am gândit că e vorba de un hobby, mi-am dat seama că nu e chiar printre cele mai scumpe hobby-uri pe care le știu.

Ce ar mai fi de știut?

 • Nu e necesar un permis de port armă pentru armele airsoft. Replicile pentru airsoft nu fac obiectul legii 295/2004.
 • Armele trebuie folosite doar în spații special amenajate și la jocurile organizate.
 • E destul de riscant să umbli cu arma la vedere, există huse și genți speciale.
 • Există multe accesorii, multe consumabile, iar armele au nevoie de întreținere.

Mai trebuie doar să găsesc jucători și un teren de joacă unde se închiriază și arme.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

2 comentarii
 • Gabriel Ursan mai 12,2017 la 11:44

  Și eu ma bag dacă se strânge lume.

  • Bogdan mai 12,2017 la 11:58

   Problema e că nu găsesc nimic prin zonă. Ne trebuie arme şi echipament.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău