General

Bișniță în România cu măști chirurgicale made in China

masca chirugicala

În ultima săptămână am văzut zeci de postări și comentarii pe Facebook de la „antreprenori” care caută să cumpere de ordinul zecilor de mii de măști chirurgicale.

Caută să le cumpere pentru că importul din China nu e o opțiune (lipsa de stocuri, lipsa de activitate a chinezilor) și să profite de o cerere din piață.

E cumva apogeul măștilor chirugicale, most wanted product on the market. Chestia al cărei preț s-a multiplicat în ultima perioadă pentru că lumea vrea să se protejeze de gripă și de coronavirus la modul „pune un petec și Doamne Ajută!”.

Ca să înțelegeți despre ce e vorba vă scutesc de un search pe Google:

Masti-chirurgicale-cu-elastic--3-straturi---MKD-Medicale

Masca chirurgicala 3 pliuri pentru copii, 50buc – 15 lei – stoc indisponibil

MASTI CHIRURGICALE CU ELASTIC, 3 STRATURI, Adulți – 50buc – 18 lei – stoc indisponibil

MASCA CHIRURGICALA (50 BUC) – 18 lei – stoc indisponibil

Iar lista poate continua.

Apoi ajungi la un seller din marketplace-ul eMAG cu stoc. Disclaimer, eMAG nu are nicio treabă cu prețul setat de vânzătorul menționat.

Masca chirurgicala faciala din 3 straturi/albastra – 50 buc – 99,99 lei Update ulterior, costul a ajuns la 297.5 lei

masca chirurgicala

Nu zic că e un lucru rău să satisfacă o nevoie din piață și să facă bani, dar sunt împotriva abuzurilor și promovării măștilor ca fiind o metodă de prevenție.

Băi, eu nu-s medic, nici pe departe, dar o mască dinaia pe care o porți cu orele / zilele / săptămânile nu cred că îți oferă protecție. Iar în ultimul caz cred că mai rău te îmbolnăvește o mască în care colecționezi praf și microbi câteva zile.

Nu mă crede pe cuvânt, dar la Podcastul de Vineri am stat de vorbă cu un medic specialist în medicină de laborator, doctorul Iulian Mihăilă, despre virusuri și măști chirurgicale.

Din ce m-am documentat eu și ce ne-a zis și doctorul Iulian Mihăilă, ca să te protejezi e mai eficient să te speli bine pe mâini cu săpun, să te ferești de contactul cu oamenii bolnavi, să nu-ți duci mâna murdară la ochi, nas, gură, să dezinfectezi lucrurile pe care le folosești și să-ți întărești sistemul imunitar cu o alimentație sănătoasă și sport. Sursă

Dacă tușești, pune mâna la gură!

Dacă ești bolnav, stai acasă! Dacă nu ești bolnav, documentează-te din mai multe surse despre cum te poți proteja, întreabă medici specializați și nu pune botul la orice reclamă apare pe Facebook perioada asta.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

5 comentarii
 • Mihai Surdeanu feb. 12,2020 la 23:12

  Când va apărea în România primul caz de corona (dacă o să apară), o să fie haos. O să cumpere lumea măști și cu 200 de lei bucata.

  • Bogdan feb. 12,2020 la 23:47

   Din păcate aşa e.

 • Oana feb. 10,2020 la 12:03

  Daca tusesti, tuseste in pliul cotului, ca dupa dai mana cu altii. 😀

  • Bogdan feb. 10,2020 la 12:08

   Thank you! Ideal ar fi să nu dai mâna cu alții, să limitezi contactul fizic, dar din obişnuință se poate întâmpla.

   • Oana feb. 21,2020 la 11:25

    Nici nu trebuie sa dai mana, e suficient sa te duci la baie si pui mana pe clanta, pe robinet. Toata lumea foloseste “zona” aia.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău