General

Campaniile electorale pe Facebook, ultima modă

În primul rând vreau să lămuresc faptul că eu cu politica nu am avut, nu am și nu voi avea niciodată vreo tangență. Eu mereu i-am văzut pe politicieni ca pe niște oameni de afaceri care manipulează populația pentru a obține un job bine plătit. În fine, sunt total apolitic și nu vreau să pierd timpul cu teorii din astea pentru că nu sunt încă la vârsta potrivită și nici în contextul potrivit :)).

Ce m-a iritat foarte tare, motivul pentru care am scris articolul de față este că de când cu milionul de like-uri al lui Iohannis, toți politicienii noștri sunt călare pe Facebook. Problema e că unii o fac atât de prost încât își fac rău singuri. Știi automat că e campanie electorală când ți se umple Facebook-ul de articole sponsorizate cu toate minunațiile pe care le fac candidații la primărie :))

Băi da’ brusc toți sunt oamenii lui Dumnezeu și ajută săracii și bătrânii de la colțul blocului, sau ne întreabă ce vrem să schimbăm împreună în orașul nostru mult iubit, :)) prea penibili.

Un exemplu de postare care îmi tot apare de vreo 2 săptămâni pe Facebook este al acestui personaj X. El chiar s-a chinuit(apreciez asta) să scrie o nuvelă în descriere, atât de siropoasă încât Slavici și Caragiale împreună n-ar face față, la o poză în care ajută o bătrânică cu un pliant electoral. Acest lucru inimaginabil pe care l-a făcut el merita cu siguranță să apară pe Facebook și să primească un mic Boost (a plătit, fiind listat ca Sponsored/Sponsorizat), să vadă lumea. Social media în cea mai pură formă, pentru cei mai naivi dintre oameni. Nu se face asta…dă-o-n gura mă-sii de treabă, cu toata gramatica de rigoare.

Facebook-campanie-electorala

Am blurat numele și poza de profil cu scopul de a nu influența în mod direct pe nimeni. Nu e treaba mea, nu am nimic personal cu el. Eu doar aș veni cu sugestia să nu se mai ocupe ei (în general politicienii) personal de paginile lor de socializare și nici să le lase pe mâna unora care folosesc Facebook-ul doar pentru a posta ieșirile în cluburi.

Postarea a strâns vreo 700 de likeuri, poate sunt eu insensibil…deși nu cred. Social media clar poate câștiga o campanie electorală, dar nici chiar așa, e nevoie de un plan și puțină creativitate. Fiecare să creadă ce vrea, dar ca să mă convingă pe mine trebuie să încerce mai bine :)), încă nu am pe cine să votez și nu încercați să veniți cu sugestii.

 

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

6 comentarii
 • Andrei Daniel apr. 18,2016 la 17:18

  Din pacate, domnul x prinde la mase, prostimea. Pt ca din pacate aia sunt mare parte din populatie. Cei care nu inteleg termenul marketing si astfel de gesturi li se par incredibile! Uite ba, are suflet! Sa il votam!

  • Bogdan apr. 18,2016 la 17:29

   Oamenii nu sunt prosti, sunt influentabili si naivi.. Sustinatorii aia infocati au cu siguranta anumite beneficii.. Asta-i treaba.. Oricum, am vazut o situatie asemanatoare cu inca 2 politicieni dinastia. Se iau unii dupa altii. :))

 • George apr. 12,2016 la 10:18

  Pana Presedinte :)))

  • Bogdan apr. 12,2016 la 10:23

   Mulțumesc George dragă pentru votul de incredere :))

  • Bogdan apr. 12,2016 la 10:43

   +1 la Pană :)) . Jenibil tipu’ X…

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău