General

Cum am ajuns să alerg 5km în fiecare weekend în loc să dorm

alerg5k

Sunt un tip destul de activ, dar trezitul de dimineață și sportul de dimineață nu au fost niciodată pe lista mea de lucruri la care mă descurc. De mai bine de o lună, în fiecare weekend, sâmbăta sau duminica, m-am trezit devreme ca să ma duc să alerg alături de cei din comunitatea Alerg5k.ro

Despre ce e vorba la alerg5k.ro ?

În fiecare săptămână, pe faleza inferioară sau în grădina publică din Galați, poți alerga cronometrat 5km. Te prezinți la start, alergi, iar la finish primești un cod de bare împreună cu locul pe care ai ieșit în cursă. Am văzut pe Facebook încă de anul trecut cum aleargă oamenii, dar nu m-am încumetat (lene).

Poți să o iei ca pe o cursă, sau nu. De când mă duc eu, au fost mereu între 20 și 30 de persoane.

Dacă îți faci cont pe site, primești un alt cod de bare, pe care dacă îl ai la tine (printat sau pe telefon), vei avea timpul înregistrat în contul tău și îți poți urmări evoluția.

Alergarea începe la 9, iar timpul petrecut la un astfel de eveniment este de aproximativ 40-50 minute, din momentul când ajungi acolo, start, alergare, finish, poză de final. Fiecare alergare este anunțată pe pagina de Facebook. Sunt câteva persoane voluntare care fac acest lucru posibil și pe această ocazie îi felicit și le mulțumesc.

alerg5k

Nu e deloc ușor

Dacă obișnuiești să alergi, 5km o dată pe săptămână, e într-adevăr o nimica toată. Dacă nu obișnuiești să faci asta, simți cum fiecare celulă din corp îți zice să te oprești și să îți bagi piciorul. Eu joc fotbal săptămânal, dar e cu totul alt tip de efort, e un teren de 50m lungime pe care fac sprinturi scurte și am timp să îmi trag sufletul.

Vă zic, prima dată când am fost să alerg 5km în Grădina Publică, în primul rând a trebuit să ma opresc pe traseu să îmi revin și în al doilea rând am ajuns acasă ca o legumă și am pierdut cam jumătate de zi. Cu toate astea, am alergat cei 5km.

Aici intervine avantajul de a alerga organizat. Cineva te așteaptă la finish, trebuie să ajungi acolo. Pe lângă asta, te mai motivează și ceilalți alergători când ei termină și tu mai ai de alergat 1-2km, și așa mai departe. Evident, nu pățești nimic dacă nu termini, dacă te accidentezi sau ceva de genul. Toată chestia e să realizezi că nu există că nu poți alerga, pentru că în mare parte din cazuri corpul poate, dar mintea nu îți dă voie.

Acum, după 4 – 5 săptămâni în care am alergat cei 5 km, pot să termin cursa fără să mă opresc, văd cum îmi îmbunătățesc timpul și modul de alergare (chiar și cu câteva secunde), iar când ajung acasă mă simt foarte bine. Nu îmi propun să rup alergatul în două, dar mi-am propus să fiu consecvent și să alerg cel puțin o dată pe săptămână, iar aici e totul mai ușor.

Am învățat să mă trezesc mai devreme, să mănânc și să stau puțin până la efort ca să am starea și energia necesare, iar la 10 sunt acasă cu cei 5 km alergați.

Poți alerga oriunde și oricând, dar aici sigur găsești și pe cineva să te împingă puțin de la spate

 

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău