General

Cum atragi copiii mici în IT

uh-xs-fiztk-alexander-dummer

Cred că în majoritatea cazurilor e destul de greu să îndrepți atenția unui copil de 10 ani spre a face ceva practic la calculator/laptop mai ales dacă nici părinții nu lucrează în domeniu. Am găsit câteva cursuri de aproximativ o oră pentru copii care mi se par foarte interesante prin faptul că folosesc personaje din desene animate, jocuri și filme din universul copiilor.

Înainte de toate trebuie să conștientizați că niciun copil nu devine programator în urma acestor mini-cursuri, rolul lor este să le atragă atenția, să le trezească dorința de cunoaștere și să îi provoace să caute mai multe informații. Sunt cursuri pentru toate vârstele, chiar și pentru cei care nu au învățat încă să citească și le găsiți disponibile în limba română (nu sunt toate video-urile subtitrate RO, dar puteți folosi auto-translate din Youtube). Chiar și așa, de la o anumită vârstă, copiii ar trebui lăsați să se descurce cu limba engleză, până la urmă nu trebuie decât să o înțeleagă și la un moment dat o să fie obligatorie oricum.

Se lucrează constant la perceperea învățării ca pe o joacă, aplicații peste aplicații și site-uri peste site-uri, dar mi-au sărit în ochi următoarele cursuri bazate pe JavaScript, Python, Lua, CoffeeScript, matematică:

  • Programare în Minecraft – un joc neînțeles de mine, dar am auzit că e la modă în rândul copiilor. Durează o oră. Mai mult pentru băieți.
  • Programare în Frozen cu personajele din animație. Tot o oră, mai mult pentru fete.
  • Programare în Star Wars cu BB-8 și alte personaje din film. Glumești?? Eu am învățat pe un ecran albastru în care nu aveam cursor.
  • Alte jocuri și desene animate care nu îmi sunt familiare, dar cred că sunt populare în rândul copiilor: Moana, Gumball, CodeCombat, Scratch și lista completă AICI.

Mie domeniul IT și programarea mi s-au părut cele mai atractive chestii încă din clasele primare, de când am început să-mi dau seama cum stau lucrurile. Pe atunci calculatorul era o chestie mai exotică, internetul nu era nici pe departe ce e acum, volumul de informații era mult mai limitat. Cu toate  cursurile de genul celor de mai sus pare mult mai ușoară inițierea.

Dacă nu v-am convins, vă las și cu un video de ~6min despre ceea ce nu se învață în școli și reprezintă prezentul, viitorul și ultimii 10-15 ani.

Sursă foto

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău