Așa arată un exemplu de site care nu este gata pentru publicul online, sau cel puțin unul care arată destul de bine. Acesta e un exemplu de pagină „În construcție”, sau Coming soon, iar în acest articol voi vorbi despre cum poți face rost de una pentru site-ul tău.
Template-uri HTML gratis pentru Coming Soon, sau mod Mentenanță
Dacă nu ai încă un site pe server, sau dacă ai un site dezvoltat custom poți urca un template HTML gata făcut în care schimbi conținutul. Un astfel de template poți găsi și descărca gratuit online „free coming soon page”, „free under construction page”.
Recomand aceste 2 liste cu template-uri:
- https://colorlib.com/wp/free-under-construction-templates/
- https://freshdesignweb.com/free-coming-soon-templates/
Sigur găsești ceva potrivit în aceste liste, dar trebuie modificate textele și imaginile în HTML. Template-urile vin arhivate și conțin fișiere CSS și posibil Javascript așa că necesită puțină atenție la urcarea pe server pentru a nu se suprapune cu fișierele tale, în cazul în care ai aceeași structura de fișiere. Acestea trebuie uploadate direct în folderul public_html, unde se află site-ului. E indicat să știi ce urci pentru a le putea șterge ulterior.
Dacă folosești un CMS, cea mai simplă metodă este să folosești un plugin/modul:
Asta nu exclude faptul că poți folosi un template HTML ca cel de mai sus, doar că e posibil să te lovești de probleme. Modulele sunt configurabile și îți permit administrarea platformei din momentul în care ești autentificat. Practic doar utilizatorii nelogați vor vedea pagina de „În construcție”.
- WordPress – Recomand modulul gratuit WP Maintenance Mode, are formular de abonare, Countdown, Iconițe Social Media și e complet configurabil
- Prestashop – Platforma are integrat un modul de Maintenance pe care îl puteți găsi în Preferences, destul de basic, fără prea multe opțiuni, dar pe care îl puteți folosi gratuit. Necesită IP-urile de pe care poate fi accesat site-ul pentru dezvoltare. Poți lucra la customizarea acelei pagini, sau poți cumpăra un modul precum Maintenance Pro
- Magento – Aici e puțin mai complicat, întrucât nu există o opțiune în panoul de administrare pentru mentenanță și trebuie urmați câțiva pași Magento 1.9 sau Magento 2, sau folosit un HTML ca în prima variantă. Varianta mai simplă ar fi instalarea unui modul gratuit sau cumpărarea unui modul precum Maintenance Mode Magento 1.9, sau Maintenance Mode Magento 2
Astfel poți lucra în continuare la dezvoltarea site-ului fără ca acesa să fie accesibil utilizatorilor. Poți testa diverse funcționalități, după punerea live de pe serverul de dezvoltare, sau chiar și în mod obișnuit când site-ul chiar intro într-un proces de mentenanță.
1 Comment
super