Development

Cum să securizezi și să-ți protejezi site-ul WordPress în 5 pași

securitate-wordpress

Am enumerat 5 măsuri simple prin care îți poți securiza site-ul/blog-ul dezvoltat în WordPress. Tot mediul online e predispus atacurilor, care sunt din ce în ce mai dese în ultima perioadă, iar WordPress este principala platformă vizată.

În trecut am mai menționat de ce WordPress pare vulnerabil în fața atacurilor și pe ici, pe colo am menționat cum să îl protejezi ca să nu întâmpini probleme. În acest articol o să găsești toate aceste sfaturi și măsuri pe care dacă le urmezi, fac din WordPress o platformă de încredere în care poți dezvolta aproape orice.

Eu aplic tot ce am menționat mai jos la multe site-uri și nu am avut probleme până acum. Am avut atacuri, dar am trecut cu brio peste ele, datorită sistemelor de protecție.

  1. Hosting securizat + certificat SSL – Pornește cu un hosting decent, securizat, care are un antivirus și un firewall în prima linie, gata să identifice orice atac, sau fișier malițios care își face apariția.
  2. Instalează doar teme și plugin-uri de încredere – verifică review-urile, numărul de instalări, dacă a fost actualizat recent și e compatibil cu versiunea de WordPress pe care o folosești
  3. Activează update-urile automate sau ocupă-te în mod regulat de update-uri – WordPress poate fi setat să actualizeze modulele automat, ceea ce e un mare avantaj dacă ai un sistem de backup automat. Update-urile platformei, al temei, sau al pluginurilor pot provoca neplăceri, dar sunt absolut necesare necesare
  4. Folosește parole puternice și schimbă-le la intervale regulate – Better safe, than sorry
  5. Sistem propriu de firewall și backup-uri automate – Pluginurile Wordfence și BackWPup sunt foarte utile și le recomand în acest sens.

În concluzie, securizarea site-ului ar trebui să fie o prioritate pentru orice administrator. Aceasta e mult mai simplă decât pare, iar în WordPress poate fi realizată prin câțiva pași simpli de către oricine.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Bucur oct. 9,2018 la 12:39

    Sfaturile sunt foarte bune, la obiect. Daca le respectam va fi bine pentru blogurile noastre.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău