
Noi am vrut ca dansul mirilor să fie un moment deosebit, iar pentru asta am căutat să facem cursuri de dans cu un coregraf profesionist.
Nu e nici pe departe o necesitate să faci câteva cursuri de dans pentru dansul mirilor, dar noi am vrut o astfel de experiență și pe lângă dansul în sine, am învățat și câțiva pași de dans în cuplu. Apoi ne-am și distrat per total.
Pentru că nici eu, nici Claudia nu suntem dansatori profesioniști decât în propria imaginație, dar amândurora ne place să dansăm, ni s-a părut momentul ideal să experimentăm nişte cursuri de dans.
În acelaşi timp, pentru că am vrut ca dansul să iasă perfect, a devenit și cel mai stresant moment din întreaga nuntă. Abia după ce am făcut plecăciunea de la finalul dansului, ne-am eliberat de tensiune şi am început să ne relaxăm.
Acest articol vine ca o recomandare din partea noastră, sau ca o recenzie pentru Clubul de Dans Sportiv Phoenix Galați, către George Dinu care ne-a făcut o super coregrafie, ne-a învățat să o învățăm şi a scos „talentul” la suprafață.
Ok.. nu vă imaginați că am avut o coregrafie de concurs de dans, dar a fost exact ce ne-am dorit.
Cum a decurs totul?
Ne-am întâlnit inițial cu George să ne cunoaștem, să discutăm despre melodie, să stabilim cam câte şedințe am avea nevoie şi cam cât de des să ne întâlnim.
Asta s-a întâmplat cu trei săptămâni înainte de nuntă, iar melodia o aveam deja aleasă.
Ca timp a fost super ok pentru noi, am decis să facem 6 şedințe, au fost 2 şedințe pe săptămână şi am avut suficient timp cât să nu ne stresăm prea tare şi să avem timp să exersăm şi prin sufragerie, ca să avem mereu ultimii pași învățați.
Depinde mult şi de fiecare cât de repede memorează dansul şi cât de bine se mişcă, dar e important să discutați din timp cu George, să-i verificați disponibilitatea, să discutați complexitatea dansului, etc.
Am învățat coregrafia din aproape în aproape, iar în a 4-a şedință o aveam deja terminată, undeva la 3 minute. De fiecare dată George ne-a filmat la final ca să ne putem urmări acasă evoluția, greşelile şi ultimii paşi din coregrafie.
Ulterior am avut o şedință în care am lucrat la detalii, la pozițiile corpurilor, la cum şi unde să ne ținem mâinile, etc.
Ultima şedință a fost la salon, în vinerea dinaintea nunții, unde am exersat direct pe ringul de dans ca să ne obişnuim cu forma, dimensiunea şi suprafața lui.
Îl super recomand pe George pentru răbdarea de care a dat dovadă cu noi, modul în care a adaptat coregrafie pe abilitățile noastre şi experiența de care dă dovadă în ceea ce priveşte dansul mirilor al unor super începători în ale dansului. Adică, ne-a oferit și sfaturi utile, dincolo de paşii dansului în sine.
Sfaturile mele pentru voi privind dansul mirilor:
- Exersați şi acasă de câteva ori până dansați din reflex.
- Dansați la antrenamente încălțați cu pantofii din ziua nunții și folosiți crinolina (Google it) dacă este cazul.
- Gândiți-vă la forma şi poalele rochiei de mireasă. Mie poalele rochiei Claudiei mi-au pus mari probleme pentru că am călcat pe ele de câteva ori.
- Exersați cel puțin o dată la salon, înainte să vină invitații.
- Orice s-ar întâmpla în timpul dansului, zâmbiți şi nu vă opriți pentru că nu e un concurs de dans. În afară de voi nu ştie nimeni coregrafia şi cum ar trebui să iasă.
Aşa a arătat dansul nostru,
Claudia & Bogdan // First dance from Emotioncollector
Melodia este Dragoste n-are plural – Monica Odagiu. Mulțumim EmotionCollector pentru video și lui Ciprian Neculai pentru fotografii.
Mulțumim încă o dată George și Clubului de Dans Sportiv Phoenix Galati pentru ajutor! Apelați la ei cu încredere, iar legat de dans, nu uitați să vă bucurați la maxim de moment.