Development

De azi Google preferă https în loc de http

http to https

Pe scurt: Google a anunțat că va prefera în indexare varianta https a site-ului tău dacă aceasta este disponibilă. Așadar, paginile http vor fi înlocuite de cele https. Conexiunea securizată https oferă deja de anul trecut un mic avantaj în stabilirea poziției în pagina de căutare. De acum înainte are și prioritate.

Ce este de fapt acest https?

 

https-connection

Este un protocol web prin care comunicarea dintre site si utilizator este securizată/criptată prin folosirea unui certificat SSL. Acesta din urmă este un fișier cu date criptate pe care îl instalezi pe server. Instalarea unui certificat SSL costă, este vorba de un abonament anual iar prețul diferă de la un provider la altul. Majoritatea firmelor de hosting oferă acest serviciu, fie in-house, fie printr-un certificator extern.

 

HTTPS este un protocol de comunicație destinat transferului de informație criptată prin intermediul WWW. A fost dezvoltat din necesitatea de a proteja de intruși transferul datelor prin HTTP – un protocol „clear-text”, prin care datele de pe server-ul web sunt transmise browser-ului client în clar, posibilitățile de a intercepta acest transfer constituind tot atâtea posibilități de a accesa și utiliza fără restricții informațiile respective. HTTPS nu este altceva decât HTTP „încapsulat” cu ajutorul unui flux SSL/TLS – datele sunt criptate la server înainte de a fi trimise clientului, astfel încât simpla interceptare a acestora pe traseu să nu mai fie suficientă pentru a avea acces la informații.

Sursa: Wikipedia

Trebuie să apreciem efortul celor de la Google de a face din internet un loc mai sigur.

 

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

3 comentarii
 • Cătălin Corozanu ian. 9,2016 la 22:09

  Toate astea le da gratis CloudFlare. Eu m-am schimbat de atât de multe ori de la SSL la no-SSL, încât mă mir că încă nu m-a penalizat Google. Oricum, eu am observat că mai mult trafic organic am din Google fără SSL, decât cu SSL.

 • George Cernega dec. 19,2015 la 10:27

  Cred ca putea fi dezvoltata afirmatia: „Așadar, paginile http vor fi înlocuite de cele https.”

  Si anume: in situatia in care paginile site-ului au acelasi continut si protocoale diferite (http://domeniu.ex si https://domeniu.ex) se va incerca indexarea url-urilor cu https. Am zis „incerca”, pentru ca au niste conditii (sunt pe googlewebmastercentral).

  Totodata se mai specifica: Although our systems prefer the HTTPS version by default, you can also make this clearer for other search engines by redirecting your HTTP site to your HTTPS version and by implementing the HSTS header on your server.

  • Bogdan dec. 19,2015 la 10:30

   Da, mi se par normale regulile alea, altfel si-ar pune toti https. Asa se mai filtreaza siteurile de calitate.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău