#10intrebari

Despre fitness cu Daniel Baran, antrenor personal și fondator MaxFitness România

10intrebari-Daniel-Baran

De data aceasta vă propun să îl cunoașteți pe Daniel Baran, Consultant Fitness și fondator MaxFitness RomâniaEu sunt mare amator al sporturilor, atât să le urmăresc cât și să le practic. Mai mult decât atât, mereu am promovat sportul și mișcarea ca pe o plăcere, știu cât de importante sunt pentru sănătate, iar Daniel prin răspunsurile pe care mi le-a dat nu a făcut decât să îmi întărească credința.

Daniel Baran are 34 de ani și pe lângă activitatea de Consultant Fitness a luat calea antreprenoriatului și a fondat MaxFitness România. Momentan administrează 4 locații MaxFit: Coșbuc Galați de 3 ani, Bălcescu Galați de 1 an,  Mamaia Nord Năvodari de 3 ani,  MaxFit Austria Wells de 2 luni și pregătește în continuare noi locații.

Practică Fitness-ul de 19 Ani și a fost instructor la diverse săli de fitness precum Virgin Active Milano Bicocca 2005-2006, Virgin Active Milano Maciachini 2010-2011, Sports World Amsterdam 2012-2013, Trx-Bosu-Functional Training. Vă las să îl cunoașteți în speranța că o să vă motiveze să duceți o viață mai activă.

daniel baran maxfitness

1. Daniel, de când ești pasionat de sport și cum ai realizat că poți să faci și un business din asta?

Pasionat de sport am fost dintotdeauna, am practicat înotul și ceva hochei în copilărie iar sala de fitness am descoperit-o undeva în jurul vârstei de 15 ani. Ulterior, tot schimbând sălile și perfecționându-mă am zis că pot să construiesc eu un brand după gustul și necesitățile mele în care să mă bucur alături de alți pasionați de fitness.

2. După ce reguli îți conturezi viața sportivă și nutriția pentru a te menține în formă? Poți să îmi zici top 3 alimente pe care le evițiși top 3 alimente pe care le consumi?

Nu sunt habotnic în ceea ce privește alimentația însă pledez pentru echilibru. Nimic în exces… și până acum a funcționat . N-am vrut să fiu masiv, destinația a fost să fiu Fit.
Alimente pe care nu le recomand :prăjeli, mâncare procesată, zahăr 
Alimente pe care le recomand: avocado, pește, ouă, nuci (lista e lungă)

3. În ce proporții contează sportul și alimentația în lupta cu kilogramele în plus? Dar odihna?

Păi, sănătatea însăși derivă din îmbinarea acestor noțiuni. Sportul și alimentația sănătoasă întrețin metabolismul activ, așa că pentru rezultate optime ambele sunt esențiale. La fel și odihna este foarte importantă pentru refacerea energiei consumate iar antranamentele continue fără pauză, fără odihnă, pot slăbi organismul în loc să-l fortifice.

4. Eu cred ca principala problemă a celor care merg la sală sau fac cât de cât mișcare este lipsa de consistență. Cum reușești să motivezi pe cineva să continue exercițiile fizice, să vină constant la sală?

Încercăm pe cât posibil să îi ținem activi printr-o diversitate de clase la alegere, muzică, personal. Creăm o atmosferă unde clientul să se simtă bine, în siguranță, respectat și astfel să vină din plăcere și din dorință, nu să-i pară efortul fizic o corvoadă.

maxfitness gym

5. Ce recomanzi unui tip ca mine, care stă foarte mult timp la birou în fața calculatorului și are un program destul de încărcat, să facă la sală?

Mai bine mai târziu decât niciodată! Să facă orice tip de mișcare. Tu Bogdan, faci parte din categoria oamenilor ocupați, dar care își găsesc timp și înțeleg importanța sportului.

6 Care ar fi top 3 exerciții pe care le recomanzi oricui să le facă acasă, sau într-o pauză la birou?

După cum ne sfătuiesc și la TV, „faceți mișcare cel puțin 30 de minute zilnic”, așa că dacă locuiești sau muncești la un etaj superior poți urca scările de câteva ori. Dacă ești la birou poți face stretching (diminuează durerile de spate (care e cel mai solicitat) și tensiunea musculară). Trebuie doar să ne folosim de lucrurile din jurul nostru, varietate există, trebuie doar să punem imaginația la contribuție.

7 Am observat o creștere în popularitate a claselor de Spinning, Body Pump, Kangoo Jumps, etc, inclusiv la tine în sala. Cărui fapt crezi ca se datorează acest lucru? 

Vorbim de clasele care au o popularitate mare, care sunt antrenante și dau rezultate: Spinning, Pump, TrX, HiiT și clasele distractive gen Kangoo Jumps, Zumba. Pentru noi clasele de top sunt clasele cardio cu diferite opțiuni de antrenament care dau rezultate rapide și te provoacă în mod continuu (antrenamente de intensitate mare – HIIT).
Clasa preferata a clienților noștri este „Vreau să Slăbesc”, de ce? Pentru că majoritatea oamenilor doresc să slăbească și să devină fit!

8 Ce trebuie să urmărească un necunoscător când își alege un antrenor personal?
Să facă minimul efort de a se interesa de pregătirea, experiența în domeniu și rezultatele personale ale instructorului respectiv… și să fie serios.

9 Ce le recomanzi celor care nu aleg să lucreze cu un antrenor personal. Cum să își aleagă exercițiile și greutățile cu care să lucreze?
Regulă numărul 1 : Întreabă instructorul din sală :))
La noi instructorii sunt instruiți să te ajute cu informații, să-ți arate exerciții, să te corecteze, pentru că în majoritatea cazurilor nu e imperios necesar să apelezi la un antrenor personal.

10 Ce mesaj ai pentru cei care caută mereu scuze să nu facă mișcare?
O oră de antrenament pe zi înseamnă 4% din ziua ta !
Am lucrat cu oameni cu dizabilități, oameni cu probleme reale deci nu există nu am timp, nu pot, nu vreau, nu există SCUZE !
Mișcarea Funcționează, Echilibrează, Fortifică organismul.
Misiunea noastră este de a inspira oameni să trăiască activ și sănătos. LiveMaX, BeFiT!
Mersi Daniel pentru timpul acordat și felicitări pentru proiect.  Mult succes pe mai departe și sper ca mesajul tău să ajungă la cât mai multă lume. Dacă vreți să discutați cu Daniel, îl găsiți mai mereu în sălile de forță MaxFitness sau pe pagina de contact a site-ului.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

2 comentarii
  • Gabriel Ursan iun. 5,2017 la 23:18

    Felicitari Dani pentru interviu și felicitari Bogdan pentru inițiativa!

    • Bogdan iun. 6,2017 la 00:03

      Mersi frumos! Te aștept la o tură de faleză.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău