General

Echitație în munții Măcinului, prima mea plimbare călare

echitatie macin

Nu știu despre voi, dar eu nu am mai călărit până acum și vroiam de mult timp să încerc. Știam că în zona Măcinului există un centru de echitație unde poți să urci pe munte călare, dar nu am ajuns niciodată, până ieri. Partea interesantă e că nu te învârți pur și simplu într-un țarc, ci mergi prin pădure, pe creste și pe platoul muntelui.

Nu vă imaginați acum că e un munte abrupt. E foarte mișto traseul, peisajul e minunat dacă e senin, caii sunt foarte blânzi și sunt obișnuiți să meargă la pas, în șir indian, după ghid. Chiar dacă nu ai mai călărit, te obișnuiești imediat și o să fie foarte plăcut, e foarte ușor. Vă recomand să încercați. Toată distracția durează 4 ore cu tot cu drum, trebuie doar să sunați pentru rezervare la numărul de telefon 0746760196, oamenii de acolo sunt foarte de treabă.

Cum ajungi acolo, cât durează și cât costă?

Locație și drum:

Din Galați am trecut cu bacul de la ora 11 și în mai puțin de o oră am ajuns, sunt cam 50 de kilometri. Imediat ce intri în Cerna, e un peco pe stânga și un drum de țară unde trebuie să părăsești drumul principal. După aproximativ un kilometru de pământ pe care nu te sfătuiesc să îl parcurgi dacă plouă, vei ajunge la destinație. Caută Padoc Cerna pe GPS.

Acolo am stat cam două ore. Ne-am echipat, ne-am cunoscut caii, am încălecat, am făcut vreo 2 ture de țarc să învățăm cum stă treaba și apoi am ieșit în sălbăticie.

Prețuri:

  • Bacul: 20 lei mașina(cu șoferul) + 1.5 lei de pasager
  • Călărit: 20 lei ora de persoană, deci 40 lei cele două ore + 60 lei ghidul, suma care se împarte la toți.
  • Benzina/motorina: consumul tău pe o sută de kilometri

 

Câteva poze de la fața locului

calarie macin

echitatie macin

echitatie cerna

padoc cerna

Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău