Development

Folosirea Categoriilor și Tagurilor în WordPress pentru beneficii SEO

Atât categoriile cât și tagurile dintr-un blog au rolul de a structura conținutul acestuia. După cum ne-am obișnuit de câțiva ani, Google pune foarte mult accent pe structura site-ului și pe rețeaua de internal linking.

Cele mai importante două beneficii ale unui sistem de categorizare si tagging al blogului le reprezintă crearea unui meniu de navigare bine definit și îmbunătățirea traficului pe site prin creșterea uzabilității acestuia.

categories and tags

Categorii vs. Tags

Categoriile reprezintă o metodă de grupare mai amplă a articolelor, pe când tagurile sunt folosite pentru a descrie articolele mai în detaliu. Articolele sunt grupate pe taguri chiar dacă aparțin unor categorii total diferite, este vorba de un mic element din articole care face conexiunea dintre ele.

Este indicat să fie atribuite maxim două categorii unui articol, în schimb numărul tagurile poate fi mai mare. Un aspect important constă în posibilitatea de ierarhizare a categoriilor, ceea ce nu este valabil în cazul tagurilor. Aceasta este defapt principala diferență dintre cele două entități în WordPress. Cert este că ambele sunt folosite pentru a ușura navigarea vizitatorului pe site și îmbunătățirea Pages per View.

Utilizarea categoriilor si tagurilor în blog

Fiecare articol trebuie să aparțină cel puțin unei categorii, dar nu este obligatoriu să aibe taguri. Faptul că un articol va apărea în rezultatele motoarelor de căutare sub mai multe linkuri nu reprezintă o problemă de duplicate content, dar este indicat să folosești excerpts (primul paragraf sau o scurtă descriere a articolului) pe paginile de categorii și taguri.

Optimizarea paginilor de categorie și tag se face prin setarea de title și meta description custom printr-un plugin de genul precum Category Meta care adaugă câmpurile necesare pentru orice tip de taxonomie WordPress, default sau custom.

Nu exagera cu adăugarea de taguri și nu le diversifica foarte mult. Beneficiile nu vor întârzia să apară pentru că în cel mai scurt timp paginile tagurilor se indexează și produc search referrals. În același timp, utilizatorul va găsi pe site-ul tău nu doar un articol ci un pachet de informații legate de ceea ce îl interesa pe el inițial.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău