Dezvoltare personală

Locul 1 la Târgul Național al Întreprinderilor Simulate SIMPRACT

all hail the king smart owl

Ne-am întors victorioși de la Târgul Național al Întreprinderilor Simulate din proiectul Simpract. Sâmbătă, 21 februarie, ne-a fost înmânat Premiul I pentru cea mai bună întreprindere simulată în cadrul primei ediții din România a acestui proiect.

Cine suntem noi?

Smart Owl, cuvinte care weekend-ul trecut au răsunat de câteva ori la etajul 2 al bibliotecii din curtea politehnicii din București. Totul a început acum 4 luni când ne-am strâns 30 de studenți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și am format organigrama acestei firme fictive. Am înființat o firmă virtuala care are ca domeniu de activitate crearea de site-uri web și promovarea lor online și offline.

smart owl

Am muncit mult, dar am câștigat și mai multă experiență. Nici nu avea cum să fie altfel având în vedere ce colegi deosebiți am în echipă. Fiecare student este dedicat și specializat pe postul pe care îl ocupă în cadrul firmei virtuale. Suntem abia la început, ne pregătim în continuare și vom reprezenta Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și chiar România la Târgul European de întreprinderi simulate de la Veneția de pe 15-16 Aprilie. Suntem entuziasmați și pregătim ceva special pentru finala europeană.

Beneficiile participării la proiect:

  • Este o experiență cu totul inedită,
  • Afli toate demersurile înființării și menajării unei firme adevărate,
  • Cunoști multă lume interesată de aceleași domenii ca și tine,
  • Faci parte dintr-un mediu în care poți experimenta foarte multe,
  • Te dezvolți atât pe plan profesional cât și pe plan social,
  • Transport si cazare de 3 nopti gratuite la momentul desfășurării târgului (300 studenți din toată țara),
  • Premii în bani de la 500 la 1500 ron pentru primele 3 locuri și participarea la târgul european.

Pe parcursul a 3 luni am realizat contracte de muncă, am stabilit salarii fictive, concedii fictive, semnături peste semnături. Am pregătit materiale promoționale precum cataloage, flyere, mape de prezentare cu ajutorul cărora am încheiat tranzacții virtuale cu firme simulate din țară și din străinătate. Am lucrat la site și am pregătit standul pentru târg. Ne-am și distrat și am legat prietenii. Prima etapă s-a încheiat cu târgul de întreprinderi simulate de la București, unde de asemenea am încheiat tranzacții, dar unde ne-am și prezentat firma în fața unui public numeros.

Poze de la târg

Proiectul Simpract este abia la început, eu am participat la primul ciclu al primei ediții. Atenție! Cel de-al doilea ciclu a început deja, dacă ești student și ești interesat de mai multe detalii, iar apoi să simți pe pielea ta o astfel de experiență contactează-mă și te voi îndruma spre un profesor coordonator. Te asigur că nu este unul din proiectele cu care te-ai obișnuit în facultate și îți recomand să încerci. Este valabil doar pentru studenți, indiferent dacă sunt la licență sau master.

Decernarea premiului

Dacă nu ai timp sau nu poți să participi, te rog să îți anunți colegii.

 

Graphic credits for Vlad Ionuț, Panait Andrei and Munteanu Bogdan

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău