General

Messi, Messi, Messi

Nu e prima oară când afirm că sunt un mare fan al fotbalului. Urmăresc, mai rar, meciurile mai importante sau interesante, joc săptămânal cu băieții un 6v6 pe un teren mic sintetic, dar e în continuare sportul meu preferat.

Deși nu mai urmăresc de câțiva ani campionatele de fotbal din Europa, unde chiar se mai joacă fotbal, nu ca la noi, urmăresc câteva pagini de Facebook ca să fiu cât de cât la curent cu noutățile și minunățiile care se mai întâmplă.

Recomand în special GiveMeSport și GiveMeSport – Football din afară, și cum v-am mai zis, mirceameșter.ro din țară. Campionatul nostru de fotbal nu mai există de câțiva ani pentru mine, mi se pare o glumă și o lipsă de respect la adresa acestui sport.

Trecând peste astea și revenind la subiect, ați văzut golul 3 al lui Messi din meciul cu Betis din weekend-ul trecut? Nu îi trebuie mai multe comentarii. Oricum, e doar unul din cele multe goluri incredibile pe care le-a dat în carieră.

Când i se pune lui pata să facă un viral, zdrang un șut dinăsta și gata. Simplu și eficient.

Are 31 de ani și ar trebui să îi mulțumim dacă mai are chef să joace încă 4-5 ani. Nu știu dacă în afară de o cupă mondială cu naționala Argentinei mai are vreo dorință, dar probabil retragerea nu va veni cu mult după Cupa Mondială din 2022.

Vă mai las cu un video:

Face fotbalul să pară atât de ușor prin niște faze și goluri imposibile din șuturi trimise matematic spre poartă.

Îmi place foarte mult și Ronaldo, dar el se bazează mai mult pe munca și forța lui fizică. Messi parcă nici nu se chinuie, chiar zici că așa s-a născut, l-a ajutat natura cu o gleznă fină și cam aia a fost, nu știu cum naiba. În spate cu siguranță a depus mult efort și a muncit mult ca să ajungă la nivelul ăsta, dar din nou, pare că își antrenează mai mult mintea decât corpul.

O altă chestie mișto:

Arturo Vidal summed it up well when he said Barcelona “have to take advantage” of Messi’s talents.

In Vidal’s opinion, there will never be another player like the Argentinian.

„We have to enjoy (Messi) a lot, we have to take advantage of having him,” 

Arturo Vidal, givemesport.com

Să îl ai pe Messi coechipier, sau jucător în primul 11 ca antrenor, sunt două situații greu de imaginat.

E un jucător care a scris și încă mai are de scris istorie în fotbal, probabil cel mai popular sport din lume și probabil e mândria Argentinei.

Noi ca români la fotbal am rămas cu Hagi, dar dacă e să vorbim de sport în general, în ultima vreme nu ne mai putem plânge de lipsa de performanță. Ne putem mândri cu Cristina Neagu, care tot zilele astea a devenit pentru a 4-a oară cea mai bună handbalistă a lumii, fiind comparată chiar cu Messi. O avem pe Simona Halep, care începe să bată recorduri ca cea mai lungă prezență neîntreruptă în top 10, avem pe Daniel Negreanu, care a făcut istorie în Poker-ul mondial.

Revenind la Messi, a câștigat 5 baloane de aur, desemnat de 5 ori cel mai bun marcator din Champions League, de 5 ori cel mai bun marcator din La Liga, peste 50 de hat-tricks în carieră. Are chiar și recordul Guiness pentru cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic și multe alte distincții care încep cu „Cel mai bun…”, sau „Cele mai multe…”. O listă lungă de realizări pe care le găsiți pe net, sau pe site-ul lui.

Site-ul și aplicația lui Messi

Dacă nu știați, Messi are o aplicație dedicată pe Android si iOS unde îi poți urmări statisticile, rezultatele în timp real și alte noutăți. La fel și pe messi.com un site foarte mișto de altfel, unde poți vedea toate golurile și statisticile lui.

E fantastic ce reușește în fotbal, e un exemplu pentru oricine, în orice activitate, e un reper, mai ziceți voi..

Messi Goat, #LM10

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău