General

Noua aplicație Google Trips arată foarte bine

google-trips

Când zic că arată foarte bine, nu mă refer doar la faptul că are o interfață plăcută, ci și că pare foarte utilă. Acum ceva timp am căutat o aplicație de genul și cea mai bună opțiune a fost City Maps 2 Go, e foarte bună, dar are multe lipsuri. Oricum, eu sunt fan Google și pentru că noua aplicație Google Trips e integrată cu toate celelalte servicii(Gmail, Maps, etc) m-a convins dupa 10 minute de folosire.

Descriere într-un paragraf

 

google-trips-logoFoarte pe scurt, aplicația oferă informații despre 200 cele mai vizitate locuri din lume într-un mod foarte interactiv. Un ghid turistic pe telefon pe care poți să îl folosești și fără conexiune la internet. De la ce autobuz/taxi să iei ca să ajungi de la aeroport la hotel, sau dintr-un loc în altul, până la banalele atracții și restaurante. Numere de telefon pentru servicii de urgență, mall-uri, schimbul valutar și hotspot-uri Wi-fi. Poți să faci un traseu cu locurile de vizitat în orașul respectiv, sau poți să urmărești un traseu predefinit care include atracții specifice intereselor tale.

Descriere în mai multe paragrafe

  1. Rezervări – poate prelua mailurile cu biletele de avion și rezervările la hotel
  2. Things to do – prezintă cele mai populare locuri din locația respectivă, bazat pe reviews din Google Places. Pe lângă asta, bazat pe interesele tale, primești sugestii cu locuri pe care ți-ar plăcea să le vizitezi, iar apoi primești sugestii de locuri grupate pe categorii (istorie, artă, muzee, biserici, etc)
  3. Saved places – oferă posibilitatea să îți faci o listă cu locațiile pe care vrei să le vizitezi
  4. Day plans – oferă câteva trasee predefinite pe care le poți parcurge într-un city break de 3 zile, inclusiv traseele optime pentru a vizita muzeele, sau cele mai vizitate atracții din orașul respectiv.  Are chiar și un traseu de urmărit dacă ești însoțit de copii.
  5. Food & Drink – nu putea să lipsească o secțiune cu toate restaurantele și specificul lor, dar tot mai folosit cred că va fi TripAdvisor.
  6. Getting Around – Te îndrumă cum să pleci din aeroport, care sunt prețurile mijloacelor de transport în comun, taxele de autovehicul și cum le plătești.
  7. Need to know – informații despre spitale și numerele de urgență în primul rând, apoi locuri pentru shopping, schimbul valutar și locuri unde sunt hotspot-uri WiFi

google trips-interface

E fain că îți poți crea o excursie, se salvează în telefon toate informațiile enumerate mai sus și le poți accesa la destinație fără conexiune la internet, pentru că asta poate fi o problemă majoră în anumite locații. Bineînțeles că totul este legat de contul de Gmail, așa că toate excursiile vor rămâne stocate până la adânci bătrâneți.

Aplicația este disponibilă pe Android și pe iOS, încă are nevoie de îmbunătățiri, dar sigur va avea pe viitor features mai interesante prin care să interacționezi cu prietenii sau cu familia. Ar fi fain să poți să împarți un trip cu cineva, să salvezi poze din călătorie și apoi să distribui excursia. Nu ar strica nici un search mai avansat și o integrare mai bună cu Google Maps. Cel mai probabil toate astea vor urma.

Google Trips intră în competiție directă cu TripAdvisor, momentan nu e nici pe aproape, dar are în mânecă toate serviciile Google. Dacă va reuși să le integreze la adevărata lor valoare, aplicația va fi super șmecheră, părerea mea.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Cătălin sept. 26,2016 la 20:36

    Interesantă aplicație, totuși parcă pe România.. foarte slăbuț pot spune.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău