General

Puțin despre mutarea mobilei cu o firmă profesionistă

mutari-mobila

Eu am închiriat de ceva timp un apartament în care, deși a fost mobilat, am adus și cumpărat o groază de lucruri. Îmi aduc aminte că au fost vreo două săptămâni în care am mutat genți și sacoșe întregi cu lucruri de la părinți. Am umplut mașina și am făcut câteva drumuri bune până am avut toate cele necesare, apoi am mai luat lucruri cu timpul. De la tipul care pleacă în concediu doar cu o geantă de mână, pentru prima dată mi se potrivea expresia „parcă te muți”.

Chiar m-am mutat și pe lângă hainele pe care le aveam și pe care le-am mai cumpărat pe parcurs, am cumpărat și multe alte obiecte de mobilier care ne lipseau, de genul unui birou, al unei mese extensibile, scaune pentru prietenii care vin în vizită, etc  Apoi am cumpărat și veselă, tacâmuri, oale, tigăi, prosoape, lenjerii de pat, un televizor, un aspirator, brad artificial, decorațiuni pentru brad și multe alte mărunțișuri pe care le-am strâns de-a lungul timpului, astfel că dacă mă gândeam la faptul că va trebui la un moment dat să mă mut, mă apuca depresia, Si stau doar la etajul 1, deci e un subiect sensibil.

Întâmplarea a făcut să intru în contact cu o firmă de mutări mobilă și să intru în vorbă cu ei despre aceste servicii. Dacă acum câțiva ani trebuia să cunoști pe cineva cu un pick-up, sau o camionetă și câțiva prieteni care să te ajute în timpul liber să cari mobila și frigiderul, acum totul se poate face într-un mod profesionist, cu o echipă experimentată, cu factură și garanție pentru bunurile pe care le transportă.

Eu sunt genul de persoană care nu vrea să le facă singur pe toate și nu din comoditate. Dacă e nevoie de un efort serios și e cineva e specializat în acel ceva, consider că trebuie să angajez și să plătesc.

Costă mai mult decât dacă ai muta cu mâna ta împreună cu un prieten? Cu siguranță! Ca orice alt serviciu. Dar dacă timpul pierdut și efortul depus sunt mai valoroase, e o investiție care merită facută. Plus că nu mai stai să umbli după cutii, folie cu bule și alte ambalaje. Nu trebuie să îți faci griji că nu mai ai cutiile în care ai cumpărat lucrurile ca să le muți în siguranță.

Cât costă?

Bineînțeles că nu e un preț fix, cu oricine ai lucra  contează volumul mobilierului și al bagajelor, distanța dintre locații, etajele celor două locații și prezența liftului, mobilierul și bagajele în sine, dacă sunt fragile, dacă trebuie demontate, etc și bineînțeles cutiile și ambalajele protectoare de care va fi nevoie pentru un transport în siguranță. Sunt mulți factori care trebuie luați în seamă, important e să se facă un preț și un timp de lucru înainte să se pună mâna la treabă.

Merită?

Peste toate, mă gândesc că la câte drumuri am făcut când m-am mutat, benzina, uzura mașinii și efortul meu personal din tot procesul au avut un preț pe care mi-e greu să îl cuantific și gestionez. Gratis sigur nu a fost, dar nici mult mai ieftin, data viitoare sigur voi folosi o firmă de mutări.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău