General

Review Televizor LED Smart Android Philips 108cm 43PUS6501/12 4K Ultra HD după 1 an de folosire

Philips-LED-SMAR

Folosesc acest televizor de mai bine de 1 an și chiar sunt mulțumit de el. Dacă ați pus ochii pe acest model și aveți curiozitatea să aflați o părere subiectivă și asumată despre el, vă invit să citiți în continuare acest articol.

Am menționat în articol tot ce îmi place la acest televizor, cum funcționează și în ce context îl folosesc. Nu am avut probleme cu el, adică nu s-a stricat până acum, dar mai face câteodată figuri, ca orice Android :))

Eu pornesc TV-ul zilnic, de cele mai multe ori conectat la laptop, sau pe Netflix, dar e vorba de câteva ore pe zi. Nici pe departe nu stă pornit toată ziua, deci nu aș ști să zic cum s-ar comporta după un an de activitate constantă.

Specificațiile care contează:

Diagonala de 108cm – Eu stau la 2-3 metri de televizor, iar dimensiunea este perfectă. Mai mic a fost motivul pentru care l-am cumpărat, iar ceva peste 120cm diagonală consider că ar fi prea mare. Menționez că televizorul stă pe mobilă la 40 cm de podea.

Rezoluție Ultra HD 4k 3840 x 2160 – Arată foarte bine, mai bine decât un FULL HD, dar din păcate nu există transmisie tv 4k, iar banda de net se cam chinuie să redea până și Youtube 4k.

Sistem audio stereo 20W – Ireproșabil pentru un TV

Tehnologia Ambilight – Nota 10. Leduri în spatele televizorului doar în stânga și dreapta. Sunt leduri multicolore, care pot fi setate în funcție de imaginea de pe televizor, în funcție de sunet, sau pur și simplu în funcție de preferințele tale. Sunt modele de Philips care au leduri și în partea de sus și sunt modele care au pe toate cele 4 laturi.

Inițial au fost ceva nou, puțin obositoare, dar după 2 filme deja făceau parte din film. Sunt foarte mișto, eu le am setate să urmărească imaginea, deci ce culoare predomină pe marginea TV-ului, este proiectată și pe perete. Ledurile sunt independente între ele și se sting dacă e negru pe ecran.

Philips ambilight

Sistem de operare Android – Sunt fan Android cu bune și rele. Din ce știu televizorul are un procesor quad-core, și pot să vă zic din experiență că modul în care se mișcă prin aplicații e mai mult decât decent. Are Google Play cu aplicații optimizate pentru TV, găsești cam orice, eu nu mi-am instalat prea multe pentru că nu am avut nevoie. Nu mi s-a blocat până acum în aplicații, dar nici nu am rulat aplicații third-party dubioase.

Are foarte multe jocuri care merg jucate din tastatura de pe telecomandă. Nu mă apuc să enumăr aplicații și jocuri pentru că sunt prea multe. Conexiunea wireless este foarte bună, dar în cazul meu, TV-ul este la 2 metri de router. Trimit video din laptop și telefon direct în TV în special Youtube.

Și-a făcut vreo 3 update-uri majore în ultimul an, durează cam 10-15 minute și te anunță că se va instala când oprești TV-ul. Prima pornire după update durează puțin, 1-2 minute.

Telecomanda cu tastatură – Pe partea din spate e o telecomandă super utilă pentru navigarea în aplicații, căutări și așa mai departe. Pe partea din față are și un buton dedicat Netflix pe care îl folosesc intens de câteva luni.

 

telecomanda philips

 

Punctele slabe

 1. S-a blocat de câteva ori (4-5 ori) foarte ciudat în modul TV, a trebuit să îl restartez ca să meargă. Tot așa, de câteva ori l-am pornit și aveam ecran negru pe TV, a trebuit să îl restartez.
 2. O dată și-a pierdut setările de dată și oră fără motiv. Nu s-a resetat pentru că încă era conectat la Google, dar totuși a pierdut niște setări, deci Android-ul mai face și nasoale, dar a fost un caz singular.
 3. Butoanele pe telecomandă sunt prea mici, chiar și pentru mine care nu am degetele groase, mă chinui sa apăs anumite butoane.
 4. Capacul telecomenzii e foarte fragil, am scapat-o de câteva ori și i-a sărit capacul, i-au sărit și bateriile. Nu s-a rupt, dar mă aștept în curând.
 5. Câteodată, când dau stream Youtube de pe telefon, îmi apare ecranul splitscreen cu imaginea dublată ca și cum ar trebui să vad prin VR. Nu știu de ce, nu știu care e problema, nici soluția.

Vă las și cu un review video de la George Buhnici

Eu am cumpărat televizorul de la eMag, dar văd că acum nu mai e la ei în ofertă pe diagonala de 108. Puteți cumpăra unul din marketplace eMag sau din Flanco. E unul din televizoarele LED Smart foarte bune sub 3000 lei pe care le găsiți pe piață. Mie acum un an mi s-a părut cea mai bună variantă, ca raport specificații-preț, iar Philips e un brand relativ bun pentru televizoare.

Dacă aveți întrebări despre televizor, le puteți lăsa în comentarii și voi răspunde imediat.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

6 comentarii
 • Nicoleta oct. 24,2021 la 12:58

  Bună ziua! Cum se poate face resetarea? Al meu nu se deschide se blochează când vrea sa încarce scrisul „android” și beculetul clipeste . Mulțumesc!

  • Bogdan oct. 25,2021 la 12:54

   Nu stiu sa existe o alta resetare decat sa stea putin scos din priza si apoi bagat la loc. Nu am patit sa se blocheze.

 • MIHAI nov. 18,2020 la 13:12

  Brusc fara imagine= service= ledurile care ilumineaza ecranul arse=cca 400 ron , comandate in Polonia .

  • Bogdan nov. 18,2020 la 13:26

   Haha. Chiar acum o lună am pățit-o și eu. Am înțeles că e o problemă comună la televizoarele din ultimii ani, doar că la Philips trebuie înlocuită toată banda, pentru că un singur led ars, le arde pe toate celelalte.

 • adrian mai 21,2019 la 16:39

  am si eu un astfel de televizor si am ramas brusc fara imagine (ecran negru), sunetul merge, schimba canale…dar fara imagine, in situatia acesata cum pot reseta?

  • Bogdan mai 21,2019 la 15:48

   Dacă nu se resetează după ce îl scoți din priză, mergi cu el la service.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău