General

RSS si Feedly. Urmărește mai ușor blogurile favorite

feedly

Am început să folosesc din ce în ce mai mult Feedly ca cititor de RSSAplicația pentru Android este din ce în ce mai optimizată și intuitivă, treci foarte rapid de pe telefon pe laptop pe feedly.com sau în extensia pentru Chrome.

E foarte user friendly, adaugi și menajezi blogurile foarte ușor, are setări interesante, iar pe telefon are câteva shortcuts foarte la îndemână. Salvezi si distribui foarte usor articolele preferate. Sunt multe astfel de servicii online și au fost de foarte mult timp, cu mult înainte de Facebook, dar acesta din urmă ne-a acaparat prea mult atenția.

Dacă urmărești anumite bloguri și nu folosești încă un astfel de serviciu, chiar recomand să încerci Feedly. Nu va mai trebui să cauți articolele noi prea mult sau să pierzi timpul prin timeline-ul de pe Facebook.

Ce este RSS și ce treabă are cu Feedly?

RSS-ul este cea mai simplă și rapidă metodă prin care aflii când se adaugă conținut în site-urile pe care le urmărești. Fiecare blog ar trebui să aibe un flux RSS, WordPress-ul are by default pe /feed. De exemplu: panabogdan.ro/feed , inițial el este fără imagini, dar poți folosi un plugin precum Featured Image In RSS Feed . Dacă vrei să îl customizezi și mai mult, citește și folosește 10 RSS hacks for WordPress.

Oricât de customizat ar fi feed-ul RSS, scopul lui nu este să fie citit de pe site ci din cititoare de RSS, precum Feedly, Bloglovin’, sau altele. Transmisiile RSS sunt gratuite, iar cititorul de RSS le va verifica constant și îți va livra conținutul nou al site-urilor la care te-ai abonat. E ca și cum ți-ai face propriul timeline cu site-urile preferate.

Urmărește-mă pe Feedly:

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău