General

Să dispară oare Microsoft Paint după cum se zvonește??

dispare-paint

Imaginați-vă revolta pe care ar produce-o această schimbare. E strigător la cer, dar totuși Microsoft a anunțat că s-a oprit development-ul la Microsoft Paint și se așteaptă ca acesta să dispară o dată cu următorul update Windows.

Pentru mine cel puțin, Paint a fost unul dintre cele mai tari chestii din Windows din copilărie. Făceam tot felul de „desene” și mai consumam și cartușul color de la imprimantele pe care le prindeam.

Făceam chestii de genul ăsta:

desen in paint

Recunoașteți că toți ați făcut dinastea. Nu îmi asum drepturile pentru opera de mai sus și nu îi găsesc autorul, bănuiesc că vrea să rămână anonim.

Puțină istorie

The first version of Paint was introduced with the first version of Windows, Windows 1.0, in November 1985. It was a licensed version of ZSoft Corporation’s PC Paintbrush, and supported only 1-bit monochrome graphics under a proprietary „MSP” format. This version was later superseded by Paintbrush in Windows 3.0, with a redesigned user interface, color support and support for the BMP and PCX file formats. conform Wikipedia

 

Practic, sunt 32 de ani de când se folosește acest tool. Eu nici măcar nu mă pot lăuda cu această vârstă, dar știu multe persoane care îl consideră încă util și îl folosesc în viața de zi cu zi. E strămoșul Photoshop-ului, un dinozaur, unul care a marcat generații întregi și a dat lumii mulți designeri grafici.

paint work of art

Facută în Paint de Pat Hines via Deviant Art, alte exemple la fel de mișto găsiți aici

Apoi mai e și expresia aia „zici că-i făcut în paint” când vezi o imagine care lasă de dorit. Cu ocazia asta, o să capete și mai multă valoare. Bine…nu se aplică pozei de mai sus…

Deocamdată e doar puțin mai mult decât un zvon faptul că Paint va fi înlăturat, dar e sigur faptul că nu va mai fi dezvoltat pentru că apare în lista oficială Microsoft cu features care își vor pierde locul din sistemul de operare.

Așa că dacă ești dependent de Paint, ar trebui să îi cauți un înlocuitor și să te obișnuiești cu el în următoarele luni.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

5 comentarii

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău