Încălzirea locuinței e o preocupare care nu ar trebui să privească doar propriul interes, ci și modul în care aceasta poate afecta mediul înconjurător. Atunci când folosești unitatea de încălzire a locuinței tale, cu siguranță că ești preocupat atât de combustibilul pe care îl utilizezi (din punct de vedere al costurilor), cât și de randamentul termic al acestora.
Vom vorbi putin despre cazane pe peleți (câteva exemple găsiți pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti cu puteri cuprinse între 15 și 70 KW și avantaje în termeni de preț și confort termic). Este destul de important de reținut faptul că vei beneficia de maximul de beneficii pe termen îndelungat, în toate privințele.
Ce sunt peleții?
O combinație între rumeguş şi deşeuri lemnoase, tocate și deshidratate pentru a asigura o umiditate scăzută, apoi supuse la presiuni înalte. În compoziție mai este folosită și substanţa proprie a lemnului numită lignin, care acţionează ca un adeziv natural la formarea micilor peleţi. Peleţii obţinuţi sunt cam de 2-3 ori mai mici decât un dop de sticlă de vin și sunt un combustibil bun pentru obținerea căldurii.
Gândește-te că atunci când cazanul pe peleți intră în acțiune, combustibilul consumat îți oferă un randament termic ce ajunge până la 98%, iar nivelul de protecție al mediului înconjurător crește prin diminuarea considerabilă a generării de dioxid de carbon emis în atmosferă. Calculele indică faptul că utilizarea unui astfel de instrument pentru încălzirea locuinței contribuie la diminuarea cu până la 4400 kg/an a noxelor dăunătoare naturii (acest lucru însemna că 44 de arbori sunt scutiți să absoarbă acest exces de emisii de carbon dăunătoare).
De exemplu, în medie, un cazan care folosește peleți, consumă aproximativ 4 kilograme de peleți într-o oră de funcționare, fiind nevoie de o utilizare timp de 6 ore pe zi pentru a genera căldura și apa caldă necesare asigurării condițiilor maxime de confort într-o locuință. Acest lucru înseamnă că în situația în care utilizezi cazanul timp de 160 de zile în decursul unui an, atunci cantitatea totală care se folosește este de 3840 de kilograme de peleți (3,84 tone).
Grație caracteristicilor deosebite în termeni de încălzire, peleții sunt excelente opțiuni pentru a produce căldură în locuință, fiind în același timp și o sursă de economisire, pentru că reduc cheltuielile cu aproximativ 3000 Ron pentru a asigura căldura necesară și apa caldă pentru o jumătate de an. Dar, în condițiile în care, chiar și anotimpul rece este din ce în ce mai călduros, cantitatea de combustibil folosit va fi redus la jumătate, așa că, în mod sigur, o să ai parte de costuri foarte scăzute atunci când utilizezi un cazan pe peleți.
Pe Qmag.ro poți descoperi o multitudine de cazane pe peleți, care îți oferă un randament termic ridicat, cu un design care permite amplasarea în spații variate, precum și prețuri care sunt pentru orice buzunar. Poți încălzi orice locuință într-un mod inteligent și biologic cu ajutorul unui cazan pe peleți.
1 Comment
Centralele pe peleți sunt geniale. Am centrală pe peleți de câțiva ani. Problema principală este calitatea peleților. Mulți își iau centrală pe peleți și nu își dau seama de importanța calității peleților. Singurii peleți care nu mi-au făcut probleme, sunt cei de la Schweighofer și nu reușesc să găsesc ceva similar.
Vă rog o recomandare cu un producător român de peleți de calitate și pe care să-i pot achiziționa încă din luna Iulie.