General

Vă recomand braga bună de Galați

braga buna galati

Chiar e bună, azi am schimbat băutura din supermarket cu braga. Nu pot să mă refer la bragă ca fiind băutura copilăriei mele, pentru că nu prea mă omoram după ea. Mai ales că se găsea și suc înghețat pe lângă orice dozator de bragă.

Acum, în schimb, când parcă m-am săturat de sucuri, braga asta rece chiar mi s-a părut foarte bună. Un litru costă 4 lei, dar puteți cumpăra la bidon de 2 litri care costă 8lei. Nu prea mai e valabilă expresia „ieftin ca braga”, dar prețul mi se pare justificat, iar comparat cu prețul unui suc artificial, e chiar ok. Braga în Galați poate fi găsită la adresa Bd. Nicolae Mantu, nr. 65, comercializată cu etichetă, în mod tradițional. Braga, precum și alte băuturi naturale pot fi cumpărate și online de aici.

M-am documentat puțin despre bragă

În teorie. Cu siguranță are zahăr, dar măcar nu are coloranți și alte prostii artificiale. Este o băutură naturală, obținută din cereale. Conține acizi organici și are acțiune bactericidă, iar bioxidul de carbon aflat în bragă este obținut ca rezultat al fermentării hidraților de carbon, ajutând digestia. Din ce m-am documentat acum, braga este recomandată pentru copii și tineri, pentru sportivi și pentru cei care depun efort fizic și intelectual.

În practică. Are un gust foarte bun, mai ales că e rece și trebuie consumată în maxim o săptămână. Este o băutură cu tradiție în România, care însă și-a pierdut cererea din cauza sucurilor și din cauza celor care o îndoaie cu apă și o vând pe la colț de bloc cu gust nasol.

Doamna care vinde este extrem de draguță, pasionată de ceea ce face și are foarte multe informații utile. Nu m-a lăsat să plec până când nu am gustat din mai multe tipuri de băuturi. Mi-a explicat că braga fermentată are mai multe proprietăți benefice organismului și că este mai bună decât cea nefermentată. Am intrat cu gândul de a cumpăra doar 2 litri de bragă însă datorită abilităților de convingere și insistențelor cu privire la „educarea clientului”, am cumpărat și 2 litri dintr-o băutură cu muguri de pin (am uitat numele exact).

Bragă Bună este un brand local, din Galați, de unde vă recomand să gustați și să cumpărați bragă. Mai multe informații despre fabrică găsiți pe site și pe Facebook. De aici puteți cumpăra mai multe băuturi naturale printre care:

  • bragă, mai multe feluri
  • socată
  • ghimbirată
  • băutură pe bază de gref și cardamom

Pe lângă gust și beneficiile legate de sănătate, prin cumpărarea acestor băuturi nu doar menținem tradiția băuturilor în sine, ci susținem și economia locală.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău