General

Watermark automat pe imaginile din WordPress

Watermarkul este considerat acel tipar care se adaugă peste o imagine cu scopul de a-i proteja originea. Watermarkul apare în mai multe forme, atât vizibile, cât și invizibile. Poate nu ești familiar cu termenul de watermark, dar sigur ai văzut o imagine care are aplicat unul.

Exemplu clasic watermark

watermark-example

Exemplu semnătură – colț dreapta-jos

Hadrian's-Gate-semnatura

Sunt foarte multe tooluri online și offline care te ajută să pui watermark pe imagini. Sunt toate la fel de bune pentru că până la urmă nu e vorba decât de suprapunerea unei semnături peste o imagine.

Articolul de față este dedicat în principal bloggerilor și celor care produc conținut foto pentru un site dezvoltat în WordPress. Pluginul prezentat mai jos nu necesită abilități de editare foto și te va ajuta să economisești timp în aplicarea unui watermark pe imagini.

Watermark sau semnătură, principiul este același, încerci să îți rezervi dreptul de a folosi o imagine și descurajezi pe cineva să o copieze fără să facă o referință spre tine. Majoritatea fotografilor folosesc o semnătură pentru a-și face publicitate, dar semnătura poate fi mai ușor înlăturată, iar în România e mai greu cu copyright-ul. Un watermark precum cel din imaginea de mai sus, e mult mai complicat de înlăturat.

Eu nu îmi semnez de obicei imaginile pentru că în primul rând nu am prea multe și în al doilea rând, nu sunt de o calitate atât de bună încât să fie furate. Probabil și pentru că nu am investit în ele și nici nu am descoperit pe cineva care să și le atribuie, sau să le folosească în scopuri comerciale.

Cum adaugi automat watermark sau semnătură pe imagini în WordPress

 1. Instalezi și activezi în site-ul tău WordPress pluginul Image Watermark,
 2. Faci rost de o imagine pe care să o folosești ca watermark, logo-ul tău, numele tău, numele site-ului, etc
 3. În plugin selectezi watermarkul sau semnătura, setezi dimensiunea, poziția și opacitatea acestora,
 4. Privești cum se adaugă automat pe fiecare imagine pe care o uploadezi.

Image-Watermark-—-WordPress-Plugins

Recomand ca watermarkul să fie cât mai simplu și subtil, astfel încât să nu deranjezi cititorii și imaginea să nu își piardă din calitate. La fel și semnătura, dar aceasta poate fi puțin mai opacă pentru că are și rol publicitar.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

5 comentarii
 • Rokolla mai 2,2018 la 15:54

  Iti multumesc mult pentru acest articol. Chiar aveam nevoie de un astfel de tool

  • Bogdan mai 2,2018 la 15:05

   Mă bucur că îți e de folos!

 • Instafit Daddy mai 1,2018 la 11:19

  L-am instalat cu succes si functioneaza asa cum ma asteptam.

 • Bogdan apr. 25,2018 la 10:53

  Ai observat să afecteze size-ul imaginii după ce pune automat watermark? De exemplu o imagine minificată urcată pe server să ocupe 300kb și după adăugarea automată a watermarkului să ocupe 700kb, sau chestii ciudate de acest gen?

  • Bogdan apr. 25,2018 la 10:00

   Depinde de watermarkul pe care îl foloseşti şi de dimensiunea lui. În testele mele, au fost adăugați câțiva kb la imagine, dar nu semnificativ.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău