General

Windows 10 va fi gratis? Microsoft are gripă.

Am citit foarte multe zvonuri referitoare la faptul că Microsoft va oferi Windows 10 ca un update gratuit celor care au licență de Windows 7, 8 sau 8.1 și fac update în primul an după lansare, dar de fapt nu este un act de caritate ci pare a fi noua lor strategie de marketing.

windows 10

Sursă imagine

Data lansării este amânată undeva „later this year”, dar teoritic ar fi pe 15 Aprilie. Oricum, apar foarte des noi build-uri ale versiunii Beta. Personal, nu am instalat Windows 10 Beta și probabil nu voi instala prea curând pentru că pare doar un alt update la 8.1.

Ok, 8.1 a fost clar un update, dar Windows 10 este o nouă oportunitate de a vinde licențe. nu?

Cine ar mai cumpăra licența de Windows 10?

Asta este și problema celor de la Microsoft. Peste 90% din desktop-urile și laptop-urile worldwide rulează deja Windows, din care XP încă este mai popular decât 8 și 8.1 la un loc, având un procentaj de aprox. 20%, iar Windows 7 conduce detașat cu peste 55%.

Usage share of operating systems 2014

Sursă statistică

E clar că cei care nu au trecut încă la Windows 8, nu vor face un update prea curând și având în vedere că Windows 10 seamănă foarte mult cu 8, ei își vor menține versiunea 7 sau XP. Până la urmă e logic că cine a cumpărat recent licență Windows, nu o să cumpere alta doar pentru a testa noua apariție.

Din sursele pe care le-am citit am rămas cu concluzia că Microsoft nu prea are cui să vândă Windows 10 și îl vor lansa doar ca o platformă free prin care să atragă developeri pentru Microsoft Store. Probabil Microsoft suferă mult și din cauza dezvoltării Android și iOS și trebuie să mai taie din prețuri.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • george ian. 22,2015 la 18:08

    Da, nust ce sa zic e de interpretat. Oricum mai nimic nu e gratis chiar daca e „free” :)

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău