Evenimente

Hai la alergat în ajutorul Galațiului

Semimaraton-Galati

Să vă explic pe scurt despre ce e vorba. Pe 11 septembrie, într-o duminică, ieșim la alergat pe faleză într-un mod organizat în cadrul celui de-al 3-lea Semimaraton Galați. Fundația Comunitară Galați împreună cu un număr mare de voluntari se ocupă de organizarea evenimentului. Felicitări pentru inițiativă și efortul depus.

Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru proiectele sociale, urbanistice şi culturale programate a fi derulate în judeţul Galaţi de către organizaţiile non-profit locale.

Care e partea comunitară?

Ca să participi la eveniment, trebuie să alegi o cauză pentru care vrei să alergi și să plătești o taxă de înscriere. Banii pe care îi plătești pentru înscriere se duc la ONG-ul pentru care ai ales să alergi. Partea interesantă e că nu se strâng pur și simplu bani și aia a fost, fiecare ONG prezintă un proiect pentru care are nevoie de o anumită sumă de bani, iar organizatorii urmăresc evoluția acelui proiect.

Eu o să alerg pentru cauza fundației Cuvântul Întrupat, care are ca obiective:

 • Susținerea a 40 de copii prin activitățile Centrului și donații de rechizite
 • Implicarea a 10 voluntari seniori în activitățile Centrului.

Voi termina cros-ul, adică traseul de 7km. Nu știu în cât timp, dar sigur îl voi termina. Până la startul cros-ului o să repet traseul de 2-3 ori ca să văd care e situația din teren. Am auzit că s-a alcătuit chiar și un grup de antrenament pentru semimaraton și o să fie organizate mai multe întâlniri. Nu sunt eu cel mai rezistent fizic, dar nu puteam să refuz această provocare. Oricum, merg pe principiul: sunt tânăr, tre să îmi mișc fundul cumva.

Lista cauzelor este aici, iar prețul înscrierii diferă în funcție de traseul pe care vrei să îl parcurgi și anume:

 • Semimaraton 21km (75 lei) – aici e un fel de Champions League
 • Ștafetă – mixt (50 lei) 3 coechipieri aleargă câte 7km fiecare – asta e pentru cei care nu au reușit să se califice la Rio
 • Cros 7km (50 lei) – asta e un fel de Europa League, un dus-întors extins de faleză .
 • Cursa populară 2km (30 lei) – aici sunt un fel calificări pentru sezonul următor, antrenament cu public
 • Cursa Copiilor  350m (30 lei) – pentru juniorii sub 7 ani
 • Proba animalelor de companie 450m (30 lei) – aici alergi împreună cu animalul tău de companie, oricare ar fi el. Atenție! Am auzit că nu sunt acceptați Pokemoni.
Semimaraton Galati

Traseu Semimaraton Galati – Traseul Roz

 

Se poate dona și fără să alergi

Pe pagina fiecărei cauze ai posibilitatea să donezi o sumă de bani fără să te înscrii la Semimaraton. Pentru orice fel de întrebare vă stau la dispoziție și vă pot ajuta cu înscrierile/donațiile. Plata se poate face:

 • cash la organizatori la adresa str. Portului nr.23, Parcul de Soft, camera 503,
 • cash la partenerul Daily Pub
 • transfer bancar în contul contul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001
 • online cu cardul (cu încredere, eu așa am plătit).

Orice donație ar ajuta, chiar și 10 lei, iar dacă nu puteți alerga/dona, transmiteți informația cunoscuților. Oricum e la modă acum să alergi, asta e și o oportunitate bună să cunoști oameni noi și să îți găsești un partener de alergat. Poți să fii doar voluntar, trebuie doar să completezi formularul de aici.

Înscrierile la Semimaraton se fac pe site-ul www.semimaratongalati.ro, la secţiunea CAUZE, unde sunt afişate toate cele 17 proiecte propuse de tot atâtea organizaţii non-profit din Galaţi şi selectate de Fundaţia Comunitară Galaţi pentru a-şi atrage finanţare la ediţia curentă a Semimaratonului.

Vrei să contribui la producerea unei schimbări în comunitate? Participă la SemiMaraton Galaţi!

 

Ne vedem la linia de start pe 11 septembrie și o să fac tot posibilul să ajung înaintea ta la finish.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău