Dezvoltare personală

10 lucruri pe care le poți încerca în anul 2023

A început un nou an, iar fiecare dintre noi și-a propus câte ceva, sper. Poate că multe dintre acest planuri s-au risipit deja, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne plafonăm cu totul în 2023. Mai jos am făcut o listă cu 10 lucruri pe care le poți încerca în acest an pentru a întrerupe rutina într-un mod pozitiv.

1. Cumpără-ți ceva pentru prima dată. Dacă nu te-ai născut miliardar, cu siguranță ți-ai dorit anumite lucruri pe care nu ai reușit să le obții. Nu trebuie neapărat să te bagi la cheltuieli mari. Poate fi orice, de la un animal de companie, dacă îți asumi să ai grijă de el, și până la o bicicletă electrică. Ceva care să-ți fie util, sau să te facă să zâmbești.

2. Mergi la masaj. Cel mai probabil ai lucrat intens în anul 2022? Ei bine, recompensează-te cu un abonament la masaj. Ședințele individuale pot fi foarte scumpe, însă dacă iei un pachet de 10 ședințe, vei vedea că situația se schimbă. Este important să știi că masajul te va ajuta să te odihnești și să-ți recapeți energia pentru a putea continua să dai ce ai mai bun din tine și în 2023.

3. Recondiționează ceva. Poate că ai o canapea care nu mai arată prea bine sau o masă de living care și-a pierdut sclipirea. În cazul în care ai o mașină, poate că jantele sunt zgâriate, pătate și arată foarte rău. Deși poate fi mai simplu să înlocuiești lucrurile vechi, uneori, poate fi distractiv să încerci să le recondiționezi și de ce nu, să le oferi ceva în plus față de starea lor inițială. Bineînțeles, documentează-te întâi căci nimeni nu s-a născut priceput.

4. Înscrie-te la un curs de dans. Există atât de multe tipuri de dansuri, încât nu ai cum să nu găsești unul care să fie pe placul tău. Fie că ai talent la dans sau că ești absolut pe dinafară, vei avea întotdeauna ceva nou de învățat și de descoperit. Dansul este unul dintre cele mai salutabile hobby-uri, așa că pe lângă divertisment, vei avea parte și de numeroase beneficii pentru sănătate.

5. Practică jocuri de societate. Ai jucat Monopoly, Catan, Clue sau jocuri de cărți. Ce-ar fi să reintroduci acest obicei în rutina ta? Fie că-ți inviți prietenii acasă sau că mergi întâlniri dedicate, jocurile de societate îți pot aduce un plus de bucurie în fiecare zi. Deși acestea pot fi practicate în mediul online, este de preferat să le joci la o masă, alături de un grup de persoane.

6. Pune-ți la încercare talentul de croitor. Acesta este un hobby plăcut, relaxant, dar și destul de antrenant. În funcție de nivelul de implicare pe care ți-l vei asuma, poți încerca să tricotezi anumite fulare sau căciuli, ori să te străduiești să recreezi ținutele vedetelor, fără să bagi neapărat mâna prea adânc în buzunar. Partea cea mai bună este că, la finalul unui proiect, vei avea un articol vestimentar unic, pe care îl vei putea purta sau pe care îl vei putea face cadou unei persoane drage.

7. Mergi într-o călătorie. Nu-i așa că te-ai gândit să faci un roadtrip prin țară cu prietenii, dar niciodată nu ai găsit momentul? Sau poate că ți-ai propus să mergi într-o țară exotică, de pe alt continent, unde să te poți conecta la o cultură cu totul diferită, însă ai amânat acest lucru de fiecare dată. Ei bine, în acest an, toate frontierele sunt deschise, așa că nu mai ai nici o scuză. Fă-ți curaj și rezervă-ți călătoria mult dorită!

8. Lucrează la dezvoltarea personală. Nu trebuie să ne oprim niciodată din învățat! Pentru anul 2023, gândește-te la un aspect pe care ai putea să-l îmbunătățești; poate fi vorba despre o limbă străină, folosirea unui program, gătit sănătos, fitness și așa mai departe. Există numeroase cursuri pe care le poți face, atât online, cât și offline. În acest an, fă-ți timp și pentru tine!

9. Implică-te într-o organizație umanitară. Indiferent de situația economică globală și regională, vor exista întotdeauna oameni care au nevoie de ajutorul comunității. Ei bine, indiferent dacă ai posibilitatea de a efectua donații sau nu, cel puțin, îți poți oferi un pic din timpul tău pentru a-i ajuta pe ceilalți. Caută o asociație unde poți face voluntariat, iar dacă nu-ți place prima experiență, nu ezita să cauți o altă grupare și tot așa. Poți să mi te alături în organizația OpenHub, avem multe proiecte mișto.

10. Renunță la un obicei nesănătos. De multe ori, este mai bine să începi să lucrezi la minusurile tale, înainte de a te gândi cum să te dezvolți. Există multe lucruri pe care le facem în defavoarea noastră, așa că o renunțare definitivă la ceva nociv este un mare câștig. Poate fi vorba despre ceva ce consumi, cum ar fi băuturile răcoritoare cu zahăr, ori despre un obicei nesănătos, cum ar fi să stai cu ochii în ecran înainte de culcare. Propune-ți un obicei sănătos în schimb, ieși de două ori mai câștigat.

Spor!

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău