Dezvoltare personală

De ce încă mai scriu pe blog în 2020?

Chiar de curând blogul de față a împlinit 5 ani, iar acesta este fix articolul cu numărul 350 și e inspirat de Marius Sescu după ce am citit despre cei 13 ani ai lui de blogging.

Eu am pornit blogul foarte nișat pe business, tutoriale, marketing online, web development, WordPress și evenimente din domeniu, dar ușor, ușor am introdus și călătorii, gânduri personale, anumite noutăți, lucruri care se întâmplă prin Galați.

Diversitatea asta m-a pus pe gânduri într-o perioadă, și anume faptul că nu am nișat suficient blogul, dar ulterior mi-am dat seama că el vine ca un pachet complet al tuturor experiențelor mele către cei care mă descoperă și mă citesc.

Eu folosesc blogul ca pe un principal canal de comunicare și promovare a anumitor evenimente și proiecte pe care le desfășor.

Îmi permite să experimentez noi metode de promovare și să extrag informații interesante din Analytics. Mi-am făcut și disertația pe subiectul ăsta la momentul respectiv.

Blogul e cel mai bun CV al meu, a fost și este un generator de lead-uri și un instrument de vânzare. Îl folosesc des în discuții ca studiu de caz. Aduce bani prin mai multe canale directe, sau indirecte.

Îmi este mereu la îndemână pentru recrutare. E o unealtă bună prin care ajut și cunosc oameni noi. Și nu în ultimul rând, e un hobby care mă relaxează și care mă provoacă de fiecare dată să învăț lucruri noi și să mă dezvolt personal și profesional. M-a ajutat clar să-mi dezvolt abilitățile de comunicare.

Sunt conștient de scăderea atenției asupra informației scrise și apreciez ascensiunea vlogging-ului și pe cei puțini care fac asta calitativ, dar eu încă nu simt că pot aduce constant ceva valoros prin video. Plus că încă văd potențial în blogging.

Zona video o experimentez la VINERI, un alt proiect în care am investit mult timp și energie. A pornit cu niște sketch-uri amuzante și s-a transformat între timp în Podcastul de Vineri, care începe să prindă tracțiune, dar despre el o să vorbesc mai detaliat într-un articol viitor.

Cam astea ar fi motivele. Dacă vrei să te abonezi blogului, apasă pe butonul Abonare din meniu, lasă-mi adresa ta de e-mail și îți trimit o dată pe lună un newsletter rezumat al ultimelor articole postate. În același timp, poți da un Like pe Facebook și vei găsi pe pagină toate articolele publicate.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Cătălina feb. 13,2020 la 21:40

    Și eu cred că bloggingul are potențial și nu cred că epoca sa a apus.
    Succes în continuare, Bogdan!

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău