General

#3 eCommerce – Cum începi un magazin online. Checklist.

Cum începi  un magazin online.

Acest articol este bazat pe experiența adunată în dezvoltarea și lansarea de magazine online, pe situațiile prin care am trecut alături de clienții, sau potențiali clienții care m-au contactat cu dorința de a deschide un magazin online.

La sfârșitul articolului am pregătit pentru tine și câteva situații de care să te ferești în acest domeniu. Până atunci, dacă îți surâde ideea deschiderii unui magazin online, lista de mai jos îți poate fi super utilă.

Să lansezi un magazin online nu e greu, dar nu e nici atât de simplu pe cât pare și asta încerc să le explic tuturor cu care intru în discuție pe subiect.

Să vinzi online, într-un fel sau altul, e o chestie de câteva ore. În schimb, să deschizi un magazin online care să arate bine, să ofere încredere consumatorilor, nu e o treabă care se face de pe o zi pe alta.

Importurile merg brici, dropshippingul a luat amploare, ai și banii, primul instinct e că mare lucru nu-ți mai trebuie. Am văzut asta de nenumărate ori.

Începi de la a nu cunoaște, zero experiență, nu e nicio problemă. Important este să nu subestimezi ce ai de făcut și să ai un plan bun.

Ce ai nevoie să începi un magazin online:

Le poți face pe toate de unul singur? Pentru început, cu siguranță.

Am listat punctele pe cât am putut în ordinea în care ar trebui să fie bifate.

Bineînțeles, în anumite situații unele puncte sunt irelevante, în alte situații e nevoie de mai mult decât atât. Dacă ești producător nu ai nevoie de furnizor, dacă faci dropshipping nu ai nevoie de curieri și alte câteva aspecte.

Cum începi efectiv?

Dacă îți propui să faci comerț online, ar trebui să înțelegi întreg procesul de vânzare și cumpărare al mărfii și cum se asigură online legătura dintre producător/furnizor și consumatorul final. Nu e rocket science, dar necesită o investiție de bani și mai ales timp în cursuri și documentare.

Un buget minim pentru un start de business serios în eCommerce aș zice că începe de la 3000 euro, fără stocuri evident.

Dacă ai în plan lansarea unui magazin online și ai nevoie de ajutor, trimite-mi un e-mail la contact@panabogdan.ro și putem sta de vorbă.

Învață din greșelile altora

Am consultat multe persoane care aveau să deschidă ulterior un magazin online, sau cel puțin plănuiau și am identificat câteva probleme uzuale de care s-au lovit.

Probleme cu pozele, descrierea și specificațiile produselor

E cea mai des întâlnită problemă pe care o au administratorii de magazine online. „Ultima grijă” a tuturor este să pună o descriere bună la produse. În schimb, dacă un text din footer e îngroșat nu se poate lansa site-ul…

Voi aborda acest subiect într-un alt articol.

Probleme cu furnizorul

Am avut situații în care în urma unei unor jumătăți de înțelegeri între furnizor și comerciant, când am terminat site-ul, furnizorul nu a mai putut livra produsele și s-a retras. Din păcate am livrat magazine online care nu au nici acum produse. E indicat să nu te bazezi doar pe un furnizor, să ai mereu alternative.

Lipsa conținutului site-ului

Într-un magazin online nu e foarte mult conținut text și grafic, dar cel care este, trebuie să fie bun, să inspire încredere și să vândă. Foarte puțini își rezervă un buget și apelează la servicii profesioniste de content writing. Și aici am mai multe de zis.

Lipsa unei strategii de prețuri

În momentul în care nu ai un studiu de piață făcut, o analiză a concurenței și intri în online cu același produs, dar mai scump, fără să te diferențiezi cu ceva, arunci banii pe geam.

Lipsa unei strategii de promovare

Am lansat foarte multe magazine online care arată bine, dar din lipsa unei strategii, a unui buget de marketing, au murit încet-încet pentru că nu au fost promovate și nu au ajuns la consumatori.

În concluzie

Sper să vă fie de folos lista, puteți lăsa întrebări în zona de comentarii, sau pe e-mail la contact@panabogdan.ro.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Liviu H aug. 8,2019 la 23:04

    Hai cu #4 man

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău