Marketing

3 pași să adaugi eficient imagini într-un site

iphone-camera

Va fi un articol scurt, dar foarte concis despre imagini și SEO. Voi vorbi despre 3 pași importanți pe care oricine trebuie să îi urmeze în dezvoltarea unui site, postarea unui articol cu imagini pe un blog, adăugarea unui produs într-un magazin online, sau orice publicare a unei imagini cu titlul de prezentare într-un site.

De ce sunt importanți acești pași?

Pentru că vrem să apărem în primele poziții și când cineva caută ceva pe Google Images. Sunt foarte multe imagini adăugate online care nu își aduc aportul întreg la promovarea site-urilor pe care apar. Google are image recognition, dar nu este încă la un nivel extrem ridicat, așadar are nevoie de puțin text ca să identifice o imagine, iar principiul SEO e același. Utilizatorul caută o imagine, o găsește pe a ta și intră pe site. Punct ochit, punct lovit.

 

Cei 3 pași pentru optimizarea imaginilor:

 

Pasul 1. Redenumirea imaginii

Vorbim despre numele imaginii, acel DSC_123.jpg sau shutterstock_pic.jpg pe care imaginea îl capătă la descărcarea de pe un site, sau din camera foto, telefonul mobil, etc. Numele imaginii trebuie să reprezinte conținutul ei, un cuvânt cheie relevant imaginii.

Dacă tot discutăm despre imagini descărcate online pentru site-uri și social media, vă reamintesc și de lista cu site-uri de imagini gratuite.

 

Pasul 2. Redimensionarea și comprimarea imaginii

Am mai discutat despre acest aspect aici. Poate cel mai important pas, pentru că scade timpul de încărcare al paginii. Pe scurt, imaginile trebuie redimensionate până la o rezoluție Full HD 1920×1080, cu excepția celor care au nevoie de o rezoluție mai mare (background-uri). Ulterior, comprimarea poate să reducă dimensiunea pe disc cu până la 80%. Toate astea pentru optimizarea timpului de încărcare al site-ului.

Pasul 3. Adăugarea atributului ALT

Acel câmp text pe care toate CMS-urile îl au la momentul adăugării unei imagini, denumit ALT Attribute, care reprezintă descrierea imaginii, un cuvânt cheie. Acesta e textul care apare în locul imaginii, când aceasta nu poate fi afișată și este principalul factor SEO în vederea promovării imaginii în motoarele de căutare. Practic, o căutare pe Google a unui cuvânt cheie, va aduce în primele poziții, imaginile care au acel cuvânt cheie în ALT attribute, sau în nume.

Îl găsiți în HTML sub forma: <img src=”…” alt=”…”>

 

Spor! Ajutați imaginile să vă promoveze site-ul.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău