Development

Imaginile comprimate scad timpul de încărcare al site-ului

image-compression-min

Foarte multe persoane îmi spun că li se încarcă site-ul greu, că au probleme cu asta și se îngrijorează că este ceva în neregulă cu CMS-ul sau serverul. Eu analizez situația folosind webpagetest.org. Este un tool care îți zice exact ce se încarcă greu pe pagina respectivă. De cele mai multe ori rezultatul este același, imagini de dimensiuni mari, necomprimate care se încarcă greu.

Am scris în ultimul articol despre importanța imaginilor într-un website, cum și când să folosim imagini stock de rezoluție înaltă. Ce am uitat să vă zic este cât de mult contează să comprimăm aceste imagini astfel încât să nu se încarce pagina foarte greu.

De obicei descărcăm fotografii stock la rezoluții imense, ceea ce e ok, dar irelevent pentru device-urile pe care le folosim. Sunt de parere că FULL HD 1920×1080 este suficient momentan. Așadar, dă resize imaginii înainte să o uploadezi pe site și o să reduci dramatic dimensiunea în kb. Pe lângă resize mai poți și comprima imaginea astfel încât să ocupe și mai puțin spațiu pe disk. Comprimarea se poate face fără pierderea calității imaginii.

Dacă nu folosești pluginuri precum ShortPixel sau WP Smush, îți recomand următoarele două site-uri pentru comprimarea imaginilor:

  1. http://compresspng.com/
  2. http://compressjpeg.com/

Spor la comprimat și încărcări instante!

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

6 comentarii

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău