În primul rând, noroc colegului din partea de jos a pozei. #corespunzător
Peste o lună plec din nou cu colegii în team building la munte, știți voi.. excursia cu colegii unde ziua facem diverse activități prin care ne cunoaștem mai bine, iar seara dăm petreceri, tot din același motiv.
Activitățile de team building din anii trecuți au fost foarte mișto, eu cel puțin m-am distrat maxim. Dintre jocuri pot enumera Treasure hunt, beer pong, jocuri cu pahare, bidoane, monezi, piulițe, elastice, roaba, flotări și altele foarte antrenante și amuzante.
Găsiți mai jos câteva activități de team building, dar ideea articolului e că sunt în căutarea de noi idei pentru team building, cam pentru 40 de persoane. Jocuri funny, ideal ar fi să fie pe echipe, pot fi și fizice, dar care să implice cât mai multă socializare.
Pentru că vorbim de un număr destul de mare de persoane, ne împărțim în mai multe echipe de 5-7 persoane și participam într-un fel de olimpiadă. Mai jos sunt mare parte jocurile de team building pe care le-am jucat în trecut și la care trebuie să adaug idei noi. Ok, majoritatea sunt jocuri de petrecere, dar asta înseamnă socializare, nu?
Am detaliat foarte pe scurt jocurile, dacă ai nevoie de mai multe informații despre oricare dintre ele lasă un comentariu la sfârșitul articolului.
Jocuri de team building
1. Treasure Hunt – destul de popular, jocul în care pe baza unor indicii trebuie să treci prin mai multe puncte până ajungi la „comoară”
2. Beer Pong – poate și mai popular datorită faptului că include bere, vă las un video explicativ
3. Roaba – cea banală în care apuci coechipierul de picioare și îl duci târâș până la un anumit punct, poți veni cu un mic twist prin care îl pui să care în dinți un pahar plin.
4. Office Tennis – cu 2 cartoane improvizate trebuie cărată o minge de hârtie până la coș prin pase de la unul la altul
5. Flip the cup – la care poți fi creativ cu numărul de pahare și dimensiunea lor
6. Diverse jocuri cu pahare de unică folosință
7. Mima clasică și Activity
8. Blindfold Maze – O persoană legată la ochi trebuie să parcurgă un labirint fiind îndrumat de coechipieri. Labirintul poate fi improvizat cu funie, cartoane, pahare, etc
9. Grab the apple – O persoană din echipa trebuie să scoată cât mai multe mere dintr-o găleată cu apă. E chiar amuzant. Evident, câștigă echipa care scoate cele mai multe mere.
10. Rațele și vânătorii – Jocul copilăriei, în aer liber.
11. Turnul cu piulițe – Cu ajutorul unui băț, câte un participant trebuie să pună 10 piulițe una peste cealaltă. Dacă turnul cade, trebuie luat de la capăt. Timpul cel mai scurt câștigă.
12. Back to back drawing – E nevoie de 2 parteneri care stau spate în spate, fiecare la câte o masă. Unul dintre ei desenează și descrie o forma geometrică cât mai complexă, iar cealaltă persoană trebuie să urmărească descrierea și să deseneze cât mai aproape de original. Creativitatea nu are limite în alegerea desenului. Jocul îmbunătățește comunicarea și ascultarea .
13. Mimatul proverbelor – Într-un timp limitat, o persoană din echipă mimează proverbe, iar coechipierii săi trebuie să le ghicească. E cu atât mai greu cu cât pui proverbe mai puțin uzuale. Câștigă echipa care ghicește cât mai multe proverbe. Îmbunătățește munca în echipă. Lista de proverbe poate fi descărcată de aici.
14. Puzzle, legat la ochi – Într-un timp limitat, o persoană din echipă trebuie să rezolve un puzzle de 20-30 piese, dar legat la ochi. Pentru că e aproape imposibil, acea persoană trebuie să se folosească de ochii coechipierilor, care ajută verbal. Câștigă echipa care potrivește cele mai multe piese. Îmbunătățește comunicarea și munca în echipă sub stres. (e nevoie de un puzzle)
15. Funia pătrată – Având o funie de minim 4m lungime, 4 persoane din echipă trebuie să colaboreze pentru a forma un pătrat cu acea funie. Partea interesantă e că ei sunt legați la ochi și sunt ajutați verbal de ceilalți coechipieri. Îmbunătățește comunicarea și munca în echipă. (e nevoie de o funie)
16. Banana Orange – Având o banană legată cu o funie de mijloc, trebuie să împingi o portocală pe o distanță de câțiva metri. Totul e cronometrat, câștigă cel care se mișcă cel mai repede. E super amuzant.
17. Trivia – Jocul se adaptează domeniului în care lucrează participanții. Se face o listă de întrebări din domeniu, iar echipa care răspunde la cât mai multe întrebări într-un timp scurt câștigă.
18. Cea mai bună poză de echipă – Social media decide care e cea mai trăznită poză de echipă.
Mulțumesc lui Marian pentru poze, iar mai jos vă las cu un rezumat video făcut de Ion cu distracția noastră recentă din team building de la Borsec.
Dacă ai jucat sau știi vreun joc mișto te rog foarte frumos să îmi lași un comentariu aici sau pe Facebook. Mersi.