General

Am testat Cinema 4dx din MegaMall București

cinema-4dx megamallAm ajuns weekend-ul trecut cu treabă prin București și în cele câteva ore petrecute în capitală am ales să mă duc la proaspăt inauguratul Mega Mall și să văd un film la primul cinema 4dx din România.

Având în vedere că este o singură sală, nu rulează decât un film la un interval de câteva ore. Am prins Jurassic World, pe care oricum vroiam să îl văd și zic eu că este un film destul de potrivit pentru a experimenta senzația 4dx.

În ce constă acest 4dx?

De fapt este un film 3d pe care sunt sincronizate mișcări ale scaunului, curenți de aer, pulverizări de apă, lumini, mirosuri și un teribil jet de aer sub presiune care este din tetieră în dreptul ambelor urechi.

După cum mă așteptam, majoritatea din sală erau la prima experiență 4dx, la fel ca și mine. Cum mi-am dat seama? Toată lumea a început să țipe când au început trailerele dinaintea filmului. Și tot așa, este aproape imposibil să te concentrezi la film primul sfert de oră, având în vedere toata agitația din jurul tău.

Apropo, dacă ești tipul de cinefil care detestă când persoana din spate îi lovește scaunul cu picioarele, locul ăsta nu-i de tine. Tot filmul ești zdruncinat, înclinat, zgâlțâit, vibrat și lovit, dar toate se întâmplă odată cu acțiunea din film, ceea ce e destul de mișto.

cinema 4dx megamall

Foarte tari mai sunt efectele de lumini și curenții de aer care circulă prin sală. La o scenă a ieșit fum de sub ecran din cauza unui incendiu din film, foarte realistic și captivant. În schimb, mirosul nu prea își are locul, am simțit de câteva ori o adiere ca de Glade, dar până la urmă cum ar putea să sincronizeze un miros cu o acțiune din film, sau poate nu realizam eu. În plus, e cam greu să acopere mirosul de popcorn și nachos din sală, care apropo, sunt cam greu de ținut în brațe, deci nu vă luați.

Jetul de apă este chiar distractiv și răcoritor, am numărat cam 3 pe toata durata filmului dintre care după unul chiar a trebuit să îmi șterg ochelarii. Oricum, ai posibilitatea să îl dezactivezi printr-un buton aflat pe brațul scaunului.

Per total este o experiență nouă, interesantă, dar destul de scumpă. 45 de lei biletul + 3 lei ochelarii pe care îi iei acasă și cu care te poți duce de fiecare dată ca să nu îi mai plătești(asta dacă nu îi uiți). Biletele le-am rezervat și cumpărat online cu două zile înainte. Nu se pot face rezervări online fără plată, iar la casierie riști să rămâi fără locuri. Sala are aproximativ 130 de locuri și absolut toate au fost ocupate. În timpul săptămânii am văzut că sunt mult mai ieftine, peste 10 lei diferența.

Recomand tuturor să încerce noul cinema dacă au ocazia. Eu m-aș duce să văd toate filmele noi în format 4dx, dar este o ca relație la distanță. Va trebui în continuare să mă mulțumesc să mă duc la Brăila la cinema.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău