Development

Ce aduc nou WordPress 4.7 și Twenty Seventeen

wordpress4-7

Primul Beta de la WordPress 4.7 este acum disponibil. Noua versiune a platformei este încă în dezvoltare, data oficială a lansării fiind 6 decembrie. Până atunci, versiunea beta este dată spre testare sau explorare, oricui are bunăvoința să o facă, prin simpla descărcare a arhivei de aici sau prin instalarea plugin-ului WordPress Beta Tester.

Ce aduce nou?

  • Twenty Seventeen – tema default a anului 2017 este în premieră dezvoltată pentru site-uri business. Este cel mai important update pe care îl aduce noua versiune a platformei și va fi, zic eu, mult mai folosită decât predecesoarele ei. Aduce nou un homepage cu multe secțiuni cusomizabile, meniuri, widgeturi, logo, meniu social media, headere video, efecte parallax și altele. E ceva cu totul diferit față de versiunile anterioare.
    • Au fost introduse video headers, ceea ce demonstrează încă o dată importanța conținutului video și va provoca creativitatea creatorilor de conținut.
    • Una dintre chestiile foarte interesante este Custom CSS live preview, care ar scoate din calcul temele child si theme editor, e un Inspect Element integrat în WordPress cu posibilitatea de edita template-ul pe fiecare rezoluție. Regulile CSS adăugate în customizer se aplică live pe site.customize-twenty-seventeen
    • Alte features interesante sunt faptul că poți crea pagini din simpla editare a meniului, adăugarea de logo și URL-uri de social media by default
  • Thumbnails pentru PDF-uri în media, o chestie care trebuia să fie disponibilă de câțiva ani.
  • User admin languages, fiecare user își poate alege din pagina de profil limba panoului de administrare.
  • Post type templates pentru developerii de teme și pluginuri

Eu am instalat noua versiune de WordPress și m-am jucat puțin cu noul template. Dacă găsești un bug îl poți posta pe forumul de suport în Alpha/Beta area. Lista completă cu tot ce s-a schimbat o puteți găsi aici.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău