Marketing

Ce părere aveți despre notificările push de la bloguri?

wp-push-notifications-featured

Mie mi se pare super tare să ai posibilitatea să primești notificări în timp real în browser sau pe telefon în momentul în care apare un articol nou pe blogul preferat. Nu mă refer la o postare pe Facebook sau la un newsletter, ci efectiv la o notificare exact cum trimite Facebook-ul în dreapta jos a ferestrei. Diferența față de un e-mail este că o dată închisă notificarea…s-a dus, dar bineînțeles că scopul ei nu este să înlocuiască newsletter-ul, ci doar să aducă noile articole fix în fața cititorilor.

Nu am văzut niciun blog până acum care să ofere facilitatea asta, dar mie mi se pare cool și dacă vrei să primești notificări de la blogul meu trebuie doar să apeși pe butonul de mai jos.[wpn-button description=”Get notifications” button_text=”Abonează-te” ]

Folosesc pluginul WP Push Notifications pentru că folosește serviciul celor de la Pushpad care nu necesită SSL. Merge în Chrome, Firefox și Safari pe desktop, dar doar în Chrome pe Android. Pentru iOS cel mai probabil urmează să se introducă cât de curând funcționalitatea. Am posibilitatea să trimit automat notificare când se postez un articol nou și să trimit notificare personalizată când vreau. Procesul de abonare se face cu un click, la fel cum se face și procesul de dezabonare în cazul în care nu sunteți mulțumiți de notificările primite. Pluginul oferă atât widget cât și shortcode, deci poți să plasezi butonul de abonare unde vrei pe site.

LATER UPDATE 

Am schimbat serviciul de push notifications cu cel de la OneSignal. Au și ei plugin de push notifications pentru wordpress, actualizat și o platformă foarte bună de gestionare a subscriberilor.

O notificare pe desktop arată așa:

wp-push-notifications

O notificare pe telefon arată așa:

Screenshot_android

 

Cred că cel mai important lucru este să nu se trimită prea multe notificări. Până la urmă nu vrea nimeni să primească notificări într-una. Genul acesta de notificări ar trebui să fie cele mai eficiente, părerea mea. E un plugin pe care îl voi adăuga în lista de plugin-uri pe care le recomand și voi reveni cu impresii după ce îl voi fi folosit mai mult timp.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

4 comentarii
 • Marius mart. 21,2016 la 21:57

  Mie mi se pare cel mai enervant lucru. Am vrut sa bag si eu la un moment dat, dar am zis ca nu vreau sa enervez utilizatorii. Eu unul m-am abonat la cateva bloguri, la un moment dat, si cu greu am scapat de ele.
  O sa mai testez varianta asta, dar eu zic ca le-as invada spatiul…

  • Bogdan mart. 21,2016 la 22:52

   Nu mi se pare invadare de spațiu cât timp cititorul e conștient la ce dă subscribe. E gen super high trust în blogger dacă dai un astfel de subscribe. De dezactivat cred că ține și de serviciul cu care lucrezi. Cu asta am făcut teste și e vorba de un click.

   • Marius mart. 21,2016 la 23:29

    Am testat si pluginul propus de tine. Nu prea vin notificarile.

    • Bogdan mart. 22,2016 la 18:48

     Trebuie să ai Chrome-ul deschis, eu n-am avut probleme, dar na…e posibil.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău