Development

40 de Plugin-uri de WordPress gratuite pe care le recomand

wordpress-plugins

Săptămâna trecută am scris despre cum să alegi un plugin de WordPress în funcție de nevoile specifice pe care le ai și am promis că voi reveni cu listă de pluginuri pe care le folosesc des în proiectele pe care le dezvolt. Din lista de pluginuri de WordPress voi descrie pe scurt fiecare plugin și motivul pentru care îl folosesc.

Înainte de toate, țineți cont de următoarele:

 • folosiți cât mai puține plugin-uri posibil;
 • nu exista un număr maxim de pluginuri pe care să îl folosiți cât timp nu apar conflicte și site-ul se încarcă repede;
 • ștergeți plugin-urile folosite doar la development;
 • actualizați periodic pluginurile, dar să aveți mereu backup la site

 

Am listat pluginurile random, dar le-am grupat categoria din care fac parte. Aproape toate sunt cele mai bune din categoria lor. Vă las să explorați:

Jetpack by WordPress.comBlogging Jetpack by WordPress.com – Un plugin cu foarte multe features din wordpress.com, este util bloggerilor pentru că vine cu widget-uri specifice blogurilor. Problema lui, din cauza complexității, este că unele features intră în conflict cu diferite teme sau pluginuri. Îl folosesc pe blog.

24liveblog - live blogging toolBlogging 24liveblog – live blogging tool – Plugin foarte bun pentru live blogging. Eu fac cu el articolele de la conferințe, precum cel de la Social Media Summit 2016

Akismet — WordPress PluginsBlogging Akismet – Cel mai bun plugin anti spam pentru comentarii, vine instalat cu WordPress-ul, dar trebuie conectat la un cont free. Foarte util, nici nu îl simți când își face treaba.

Breadcrumb NavXTDevelopment Breadcrumb NavXT – Îl folosesc pentru afișarea traseului de navigare(cum am eu imediat sub meniu). Are foarte multe setări și este ușor de implementat. Deasemenea, cel mai bun disponibil.

Contact Form 7Development Contact Form 7 – Încă un premiant, cel mai folosit plugin pentru crearea de formulare. Informațiile sunt trimise prin e-mail. Este foarte ușor de folosit și are foarte multe extensii și integrări cu alte pluginuri sau platforme.

Easy WP SMTPDevelopment Easy WP SMTP – De folosit când serverul are probleme în trimiterea de mailuri. De cele mai multe ori când nu funcționează Contact Form 7.

English WordPress AdminDevelopment English WordPress Admin – Îl folosesc când trebuie să lucrez într-un wordpress care nu a fost instalat în limba engleză. Poate fi dezactivat când nu se mai folosește.

ShortPixel ImageDevelopment ShortPixel Image Optimizer – Folosesc de ceva vreme și sunt mulțumit de rezultate. Își face treaba fără să îți dai seama și nu consumă resurse. Mai multe detalii despre plugin găsiți la Adrian aici.

NextGEN GalleryDevelopment NextGEN Gallery – Plugin pentru galerii de imagini. Are foarte multe opțiuni, efecte și layout-uri. Se încarcă cam greu uneori.

WP Tab WidgetDevelopment WP Tab Widget – Widget-ul pe care îl vedeți in dreapta, cel cu Recent, Popular și Comentarii.

W3 Total CacheDevelopment W3 Total Cache – Dacă e instalat și configurat cu atenție site-ul o să vi se încarce mai repede. Aveți grijă cu opțiunile de minify css, js, html pentru că pot intra în conflict cu tema sau alte pluginuri. Peste toate, este cel mai bun plugin de caching.

qTranslate XDevelopment qTranslate X – Plugin gratuit pentru traducerea site-ului. Foarte ușor de implementat.

WP User AvatarDevelopment WP User Avatar – Adaugă avatar autorilor, îl folosesc îndeosebi la secțiunile de about author.

What The FileDevelopment What The File – Un plugin foarte simplu, dar foarte util. Afișează în bara de sus din admin fișierul php folosit de pagina pe care te afli.

Toolset TypesDevelopment Toolset Types – Ajută la crearea de custom posts în WordPress. Tehnic.

Advanced Custom FieldsDevelopment Advanced Custom Fields – Un alt plugin pentru development care ușurează munca.

Meta SliderDevelopment Meta Slider – Un slider bun și gratuit.

TablePressDevelopment TablePress – Bun pentru site-urile cu multe tabele.

WooCommerceDevelopment WooCommerce – Magazine online în WordPress.

Page Builder by SiteOriginDevelopment Page Builder by SiteOrigin – Creezi layout-uri de pagini cu drag and drop. Are dezavantajul că nu poți renunța la el fără să pierzi conținutul. E bun pentru site-uri de prezentare simple cu conținut static.

Yet Another Related Posts Plugin YARPPDevelopment Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) – Acele related posts de la sfârșitul articolului.

All in One SEO PackSEO All in One SEO Pack – Optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, e varianta pentru cei puțin mai experimentați.

Yoast SEOSEO Yoast SEO – Alternativă la fel de bună pentru All in One SEO pack. Vine în ajutorul utilizatorilor cu sfaturi și diferite metrice de verificare.

Google XML SitemapsSEO Google XML Sitemaps – Creează acel sitemap pe care îl adaugi în Webmaster Tools, asta dacă nu e creat de pluginul de SEO pe care îl folosești.
SEO GZip Ninja Speed Compression – Comprimare gzip pentru On-page SEO.

Easy Twitter Feed WidgetSocial Media Easy Twitter Feed Widget Plugin – Feed de Twitter precum cel din footer-ul blogului.

Instagram FeedSocial Media Instagram Feed – Feed de instagram precum cel din sidebar. Are multe opțiuni, mi se pare cel mai bun.

Social Media Facebook Like Box Widget – Widget cu Likebox de Facebook precum cel din sidebar. Poți să dai și un Like dacă îți place :))

Open Graph ProtocolSocial Media Open Graph Protocol Framework – Optimizarea site-ului pentru rețelele de socializare despre care am discutat aici.

Simple Share Buttons adderSocial Media Simple Share Buttons Adder – Butoane de share la articole. Se încarcă repede și m-am obișnuit cu el, sunt mai multe opțiuni, depinde cum vrei să arate mai mult pentru că toate fac același lucru.

Twitter Cards MetaSocial Media Twitter Cards Meta – Optimizare articole pentru Twitter.

Revive Old PostSocial Media Revive Old Post (Former Tweet Old Post) – Preia automat articolele mai vechi și le posteaza pe Twitter la un anumit interval orar.

Popup Maker WordPress PluginsMarketing Popup Maker – Creezi popup-uri foarte ușor, are multe opțiuni.

Tracking Code ManagerMarketing Tracking Code Manager – Setezi tracking codes fără cunoștințe tehnice.

Google Analytics DashboardMarketing Google Analytics Dashboard for WP – Pentru cei care nu vor să părăsească dashboard-ul din WordPress ca să vadă statistici.

FlamingoMarketing – Flamingo – Centralizează în baza de date toate datele completate în formularele de pe site care sunt trimise prin e-mail. E compatibil cu Contact Form 7. E util.

MailChimp for WordPressMarketing – MailChimp for WordPress – Probabil v-ați dat seama că integrează Mailchimp în WordPress.

Sucuri SecuritySecurity Sucuri Security – Auditing, Malware Scanner and Security Hardening – Plugin de securitate pentru WordPress, mie mi-a fost de folos de câteva ori.

Wordfence SecuritySecurity Wordfence Security – Alt plugin de securitate, nu îl folosi în același timp cu cel de mai sus că nu ești de două ori mai în siguranță.

BackWPup FreeSecurity BackWPup Free – WordPress Backup Plugin – Backup direct din WordPress cu posibilitate de upload în Dropbox. Îl programezi ca pe o alarmă și dormi liniștit.

Sunt sigur că am sărit câteva, dar voi reveni cu actualizări. Dacă știi sau folosești vreun plugin care merită să fie în lista de mai sus anunță-mă și îl pun imediat.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

18 comentarii
 • Instafit Daddy feb. 2,2018 la 14:47

  Si uite asa, citind acest articol, am instalat un plugin foarte interesant -: YARPP

 • Robert P mai 6,2016 la 21:31

  Structura si informatiile pe care le scrii tu aici la tine pe blog , Bogdan, ma fac sa apas bucuros pe „vreau notificari”. Multumesc ! Te citesc cu placere si imi sunt utile postarile.

  • Bogdan mai 6,2016 la 23:26

   Multumesc frumos!

 • Cătălin Corozanu feb. 26,2016 la 08:50

  Interesant articol, unele din pluginurile prezentate de tine aici, nu auzisem de ele. Dar tind să cred că sunt testate de mii de ori.

  • Bogdan feb. 26,2016 la 08:51

   Da, toate au zeci sau sute de mii de instalari active.

 • Sami feb. 25,2016 la 11:52

  Contact Form 7, desi e cel mai folosit imi pare destul de slab in functionalitati. Eu folosesc Ninja Forms (versiunea free) si sunt foarte multumit. Ofera ceva mai multe in materie de customizari.

  Am vazut ca ai recomandat Popup Maker pentru marketing. Este recomandat sa mai folosesti astfel de metode in contextul in care mobile-ul a castigat asa mult teren?

  • Bogdan feb. 25,2016 la 13:38

   Si Ninja Forms e bun, am lucrat si cu el. Referitor la Popup-uri, le activezi doar pe desktop si captezi adrese de email. Un ebook, ceva.. Email marketing inca e cel mai bun canal de marketing.

   • Sami feb. 25,2016 la 14:06

    Am inteles. Mersi ;)

    • Bogdan feb. 25,2016 la 14:16

     N-ai pentru ce.

 • Marius feb. 25,2016 la 11:49

  Tu le folosesti pe toate odata?!

  • Bogdan feb. 25,2016 la 11:56

   In niciun caz :)). Doamne fereste! Mereu mentionez sa nu se foloseasca multe pluginuri, chiar si la inceputul articolului am scris. Foarte multe functionalitati vin acum direct din teme (cele premium), doar completez cu ce am nevoie. La fel sunt multe care pot fi implementate si fara pluginuri.

   • Marius feb. 25,2016 la 13:23

    Ma gandeam eu. Contact form 7 poate fi suplinit de jetpack cu succes.

    • Gabriel Ursan feb. 26,2016 la 09:36

     Cum spunea și Bogdan, pentru un simplu formular de contact da, pentru ceva mai complex e mai dificil. De exemplu, cu pluginul Contact Form 7 se pot urmări conversiile din AdWords și atingerea obiectivelor din Analitycs.

     • Bogdan feb. 26,2016 la 10:04

      True story

  • Bogdan feb. 25,2016 la 13:39

   Pentru un formular standard de contact da, pentru ceva mai complex nu.

 • Adi feb. 25,2016 la 11:49

  Nice, mersi!

  • Bogdan feb. 25,2016 la 11:50

   Cu placere! Sa-ti fie cu folos.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău