General

Ce rezolvă petițiile online? Au vreo valoare?

petitie online

Am primit zilele trecute un mesaj cu o petiție online, nu contează despre ce e vorba, și m-a pus pe gânduri. Niciodată nu am crezut în ele, nu am semnat nici o astfel de petiție până acum, deși câteva subiecte mă interesează. Mi-am imaginat acum câțiva ani când au apărut că e o chestie de moment ca multe altele, dar văd că nici acum nu au dispărut.

S-au lansat multe site-uri cu petiții online în ultimii ani, dar ce rezolvă în afară de a aduna informațiile personale ale celor care „semnează” și a crea liste de mailuri? Din ce știu eu, petițiile online nu prea au cum să aibă vreo valoare juridică, iar simplul fapt că cineva își lasă adresa de e-mail pentru a semna, e din nou vrăjeală.

Am și căutat online despre legi referitoare la petițiile online și mare lucru nu am găsit, iar ce am găsit nu e tocmai concludent. Practic, petițiile online sunt degeaba nu?

Oricine are un pic de bau bau la cap și e ofticat dintr-un motiv anume poate găsi un site de petiții online și poate scrie o petiție, care va avea strânge sau nu simpatizanți în funcție de gradul de naționalism implicat în ea. Cel mai probabil, între timp, tipului respect îi va trece ofticarea și va uita și site-ul unde a facut-o.

Să zicem totuși că autorul, sau autorii petiției nu uită și aceasta ajunge autorități cu o listă cu semnăturile virtuale adunate. Autoritățile sunt obligați să răspundă în 30 zile cu un răspuns afirmativ sau negativ. Eu așa am citit, nu sunt sigur nici de asta. Îl bagă cineva în seamă?

Știți vreo astfel de petiție al cărui scop a fost atins într-un fel sau altul? Au avut măcar o mică contribuție? Am văzut totuși zeci de mii de astfel de semnături în research-ul pe care l-am făcut.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

2 comentarii

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău