General

Cum poți lega Galați de World Robot Olympiad

 

for-the-future

Cum v-am obișnuit, îmi place să promovez idei, în special pe cele ambițioase. În articolul de față vă prezint echipa de robotică FOR THE FUTURE, echipă formată din Profir Mihai, Vasile Cosmin Mihai și Anca Dragoș Iulian, care vrea să participe la World Robot Olympiad.

Cei trei sunt elevi în clasa XI B la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Galati. Pentru Mihai totul a început când era în clasa a VI-a cu prima participare la o competiție de tip pilot, apoi în 2015 a ajuns să participe la internaționala din Doha, Qatar,  continuând apoi cu WRO 2016 etapa internațională in New Delhi, India pentru ca apoi în 2017, să obțină cea mai bună clasare de până atunci, locul 6 pe plan mondial în etapa internațională din San Jose, Costa Rica.  Pentru ceilalți doi totul a început la ora de fizică când doamna profesoară le-a propus participarea la aceasta olimpiadă.

„După 3 zile formam deja o echipa, aveam un nume, aveam tot ce ne trebuia să ne înscriem”  Vasile Cosmin Mihai.

Anul acesta la WRO 2018, etapa internațională se va ține în Bangkok , Thailanda, iar tema principală este Zero Hunger. Ideea lor va face ca toată mancarea să fie reutilizabilă.

„Proiectul necesită și ajutorul oamenilor, adică fiecare va trebui să își facă un cont pe o aplicație facută de noi unde va fi explicat fiecare pas în parte, de aici se va ocupa un ansamblu de roboți.” Profir Mihai.

„Acest proiect are pe departe cele mai multe linii de cod, alcătutit din 5 limbaje diferite, la care am lucrat până acum, dar cu ambiția și motivația pe care o avem în momentul de față sunt sigur că vom ajunge departe, și poate într-o zi acest proiect se va aplica în fiecare oraș din țara noastră, sau poate chiar din lume.” Anca Dragos.

Pentru ca toate acestea să fie posibile, au nevoie de aproximativ 20.000 de lei. Cu acești bani ei își vor putea cumpăra tot ce ține de construirea roboților și de programarea întregului sistem, iar absolut toate materialele cumpărate vor rămâne școlii după terminarea competiției pentru a ajuta generațiile viitoare.

Scopul lor este să ajungă în etapa internațională și ținând cont de experiența și de cunoștințele celor trei, cu siguranță e posibil. Dar pentru ca aceștia să câștige regionala, apoi naționala, astfel reprezentând Romania în Bangkok, anul acesta și de ce nu, să obțină un rezultat mai bun decât locul 6 pe plan mondial, au nevoie de sponsorizări cât mai curând.

Așadar le-ar prinde bine orice ajutor rapid pentru că faza regională este pe 20 mai 2018, iar faza națională pe 1 iunie 2018. Universitatea Danubius este deja partenerul principal, asigurând spațiul în care cei trei pot lucra.

Puteți lua legătura cu ei la numărul de telefon 0755436885 pentru orice detalii.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău