Development

Google a lansat Android Things, un nou OS pentru gadget-uri IoT

Android-Things---Android-Things-min

Vorbim despre o nouă platformă IoT de la Google, Android Things, care a amestecat cumva Brillo(fostul OS pentru IoT) cu Android Studio, Android SDK, Google Play Services și Google Cloud Platform pentru a ușura munca developerilor. Android Things permite acum dezvoltarea mult mai facilă de dispozitive conectate, bazate pe API-ul de la Android pentru livrarea de update-uri și comunicare vocală.

În cel mai scurt timp, Android Things va avea suport și pentru Weave, platforma care face legătura între dispozitivele IoT și le permite să comunice între ele și asta o să reprezinte un mare avantaj pentru că Weave a fost deja adoptat de multe companii.

Cu această nouă platformă Google se poziționează și mai bine pe piața Iot, în special pentru că au în spate toate serviciile lor de cloud. Mi se pare o direcție foarte bună pentru cei care vor să înceapă să dezvolte pentru IoT folosind development kits precum Intel Edison, NXP Pico, sau Raspberry Pi 3. Android Things este deocamdată în developer preview, dar te poți apuca de treabă de

Mă bucur că se mișcă lucrurile și abia aștept să ne bucurăm cu adevărat de ce poate oferi Internet of Things. aici.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău