General

În sfârșit putem arunca ambalajele originale ale produselor fără nici o grijă

ambalaje cartonConform Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 809 din 30 octombrie 2015,  putem arunca orice ambalaj al produselor cumpărate fără a avea vreo grijă că pierdem garanția.

Comercianții care impun clienților să păstreze ambalajele riscă amenzi între 10.000 şi 25.000 de lei. Așadar, sunt două beneficii majore de pe urma acestei legi:

  1. Putem arunca imediat ambalajul și nu peste 2 ani, economisim spațiu și timp prețios. Mereu când vreau să arunc o cutie trebuie să verific dacă a expirat garanția,
  2. Când se strică dispozitivul, nu trebuie să mai pierdem timp să căutăm atât garanția cât și cutia.

În concluzie, dacă din păcate vi se strică ceva și comerciantul vă cere ambalajul la garanție, puteți să îi amintiți de Legea nr. 294/2015,  articolul 16, alineatul 8.

Așteptam de mult legea asta!

 

 

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Mara ian. 28,2016 la 20:32

    Nu stiam! De obicei sunt companii care inteleg ca nu ai mai pastrat cutia de la televizorul de 139 (zic si eu!), mai ales daca vorbesti frumos ai garantia si bonul fiscal, insa mai sunt si exceptii. O informatie utila, multumim!

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău