General

La națională trebuie determinare, nu valoare

romania euro 2016

Ca restul suporterilor naționalei de fotbal a României, m-am trezit ieri la realitate după meciul cu Elveția. Ce ne-a plăcut tuturor în meciul cu Franța și ce a lipsit cu desăvârșire în meciul cu Elveția a fost determinarea jucătorilor și efortul depus în timpul jocului. Până la urmă cred că asta poate face o națiune întreagă să își iubească echipa națională.

Egalul nu este un scor rău, dar toată lumea este deranjată de cum a fost abordat meciul și de lipsa de viață a tricolorilor noștri. Valoric suntem sub Elveția, deci ar trebui să ne bucurăm de rezultat, știam că o să fie greu, dar eram toți pompați de jocul bun din meciul cu Franța. Întrebarea e cum îi motivăm? Cum să îi susținem în continuare în speranța că o să mai vedem cel puțin două meciuri? Până la urmă e naționala noastră și tot cu ei o să ținem până în pânzele albe fie că îi felicităm, sau îi înjurăm la sfărșitul meciului.

Am urmărit meciul Islandei cu Portugalia, a fost ceva senzațional. Nu contează rezultatul și nu contează nici faptul că a fost primul meci al Islandei într-un turneu final. Au alergat nordicii de parcă viitorul țării lor depindea de asta. Aveau spiritul de luptători care înlocuiește cu succes talentul. Nu zic că nu au jucători talentați, dar pentru ei fotbalul este al 2-lea job.

Atât ne trebuie nouă ca suporteri: să își dea jucătorii sufletul pe teren și chiar dacă se împiedică în minge, noi tot o să fim mulțumiți că s-au străduit. Nu știu dacă e vina nivelului slab al campionatului intern care nu mai produce jucători valoroși, sau a faptului că nu mai avem niciun jucător în campionatele puternice din Europa, unde se joacă meciuri mai des, în mai multe competiții, dar știu eu niște băieți care joacă pe sintetic la marginea orașului de 4-5 ori pe săptămână care nu obosesc după 40 minute și 3 kilometri alergați.

Acum sperăm la calificare cu o victorie în fața Albaniei, care după ce a demonstrat 90 minute în meciul cu Franța o să ne domine clar din punct de vedere fizic. Important e că avem jucători odihniți precum Stanciu și Sânmărtean care au fost menajați până acum pentru meciul din optimi..:))  O să fie un meci greu, cu multă presiune, albanezii au șansa lor la calificare și par niște tipi foarte bătăioși, sper să se molipsească treaba asta și la băieții noștri și să ne lipim și la o victorie.

Hai cu un meci bun și calificarea pentru că suporterii merită.

Sursă imagine

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

2 comentarii
  • Ciprian Lospa iun. 19,2016 la 22:27

    Sa vezi ce repede se intorc ai nostri acasa si se califica Albania.

    • Bogdan iun. 19,2016 la 22:41

      Daca ar face si ai nostri niste preluari bune poate am lega 2 3 pase..

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău