Development

O chestie care mă roade tare legată de curierii și procesatorii de plăți din România

OGMQ3T0-min

Lucrez în online și am contribuit la câteva zeci de magazine online de-a lungul timpului. Am o mare problemă, la care nu am găsit explicație până acum.

Cum e posibil, ca firmă care oferă servicii de curierat sau procesare de plăți online să nu ai propriile module pentru cele mai populare CMS-uri de ecommerce??

Vorbim de top 3 CMS: Magento, Prestashop și WordPress(WooCommerce) și nici nu mă gândesc să le iau individual. Nu concep ca astfel de servicii complementare precum curieratul și plata online să nu poată fi ușor integrate în platforme. Cum e posibil? Care e explicația? De ce se presupune că un viitor de administrator de magazin online, cu un buget relativ mic ar plăti suplimentar pentru developmentul integrării unei metode de plată? Nu mă refer la plata unui modul, care ar fi oricum o alternativă ok,  ci efectiv la integrarea unui API în platformă.

Sunt developeri pe toate fronturile, de ce să te limitezi la a dezvolta un modul doar pentru Prestashop și nu unul și pentru Magento sau WooCommerce?  În loc să se bată în avantajele pe care le oferă modulul lor, ei se exclud automat din competiție. Mă refer aici la Nemo Express, Urgent Cargus, PayU și alți câțiva cu care am intrat în contact, i-am întrebat de module și mi-au răspuns negativ. La fel de negativ sunt și eu în a-i recomanda clienților cu care lucrez. Oare chiar nu le pasă?

Recomandarea mea este să vă asigurați că serviciul pe care îl alegeți oferă o posibilitate de integrare cu CMS-ul pe care îl folosiți. În România, sugestiile mele sunt Fan Courier pe partea de livrare și EuPlatesc/MobilPay pe partea de plăți online.

 

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

5 comentarii
 • Daniel mai 4,2020 la 01:19

  Salutare, Bogdan! Acum, in 2020, sunt module dezvoltate pentru majoritatea integrarilor necesare. Ma refer la Woocommerce. That’s my niche :)
  Daca mai e ceva ce nu gasesti, nu ezita sa ma anunti. Toate bune!

 • Florin Dorca mai 24,2017 la 11:45

  Va salut,
  Daca EuPlatesc are modul pentru WooCommerce, cum se face ca aceasta platforma nu apare in lista lor de optiuni? Multumesc!

  • Bogdan mai 24,2017 la 11:48

   Salut Florin. Site-ul lor lasă puțin de dorit, dar dacă îi contactezi şi alegi să colaborezi cu ei, ai acces la module, printre care şi pentru woocommerce.

 • Gabriel Ursan feb. 23,2017 la 21:36

  Eu pe WooCommerce am integrat cu ușurință EuPlătesc. Au un modul pe care ți-l oferă gratuit după semnarea contractului.

  • Bogdan feb. 24,2017 la 12:52

   Da, EuPlatesc au module pentru toate cele 3 CMS-uri. Un lucru care mi se pare firesc. Si eu lucrez cu ei.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău