General

Oțelul Galați nu a murit, doar se transformă. Împreună pentru Oțelul!

ASC-Otelul-Galati-min

Oțelul Galați, campioana României la fotbal din 2011, care a intrat în insolvență la începutul lui 2016, învie datorită suporterilor săi sub numele de Asociația Suporter Club Oțelul Galați, sau pe scurt ASC Oțelul Galați cu o siglă nouă, un lot nou, antrenor nou, staff nou, totul nou, bineînțeles, jucând în liga a 4-a. Vreau să vă dau mai multe detalii despre proiect, iar la sfârșitul articolului veți găsi o scurtă discuție pe care am avut-o cu echipa administrativă a noului club.

Logo-ASC Otelul Galati

În data de 19 iulie 2016, noul club de fotbal ASC Oțelul Galați a primit certificatul de naștere din partea judecătoriei Galați. Având în vedere că este un club înființat pe modelul socios, deținut de suporteri, bineînțeles că trebuie să fie și susținut de suporteri. Așadar, încurajez toți gălățenii care au ieșit în stradă pe 15 mai 2011 și au sărbătorit câștigarea campionatului și nu numai, să încerce să susțină cumva această inițiativă.

Pentru cei care încă nu știți despre ce e vorba, la înscrierea în asociaţie veți primi un card de membru, iar pe lângă cotizația aferentă fiecărui tip de card trebuie plătită inițial suma de 50 RON. Sunt disponibile următoarele 3 tipuri de card:

 • Cardul roşu, pentru cei sub 21 de ani, sau pentru cei peste 65 de ani, cotizaţia anuală este de 60 RON.
 • Cardul alb, pentru membrii cotizanţi, cotizaţia anuală este de 150 RON
 • Cardul albastru, pentru cei care vor să se implice financiar mai mult, cotizaţia anuală este de 400 RON

Toţi membrii cotizanti au putere egală în Adunarea Generală, care va vota toate deciziile importante din club. Adunarea Generală votează conducerea clubului şi statutul acestuia, plus restul deciziilor importante. Conducerea clubului trebuie să fie apolitică, iar în momentul în care unul din cei ce vor conduce clubul alege să se implice în politică, trebuie sa işi dea demisia sau va fi demis automat.

Card-socios-ASC Otelul Galati

Suporterii vor fi informaţi atât în ceea ce priveşte deciziile luate de organele de conducere, dar şi în ceea ce priveşte veniturile intrate în conturile clubului şi cheltuielile făcute. Nimeni nu va putea sustrage bani din conturile clubului indiferent de poziţia ocupată în club.

Conturile bancare în care se pot trimite banii sunt: RO59BRDE180SV07675471800 în RON și RO55BRDE180SV07675551800 în Euro. Este foarte important să specificați clar în detaliile tranzacţiei cât mai multe informații și să trimiteţi pe adresa de email contact@ascotelul.ro adeziunea completată şi semnată pentru a putea fi adăugată la dosar. Modelul adeziunii îl găsiţi aici. Este cel mai rapid mod prin care puteți deveni membru susținător al ASC Oțelul Galați.

Primul meci din istorie

După cum v-am zis și mai sus, echipa va juca sezonul 2016-2017 în liga a 4-a și va disputa primul meci oficial din istorie astăzi, 3 septembrie 2016. Mai multe detalii găsiți în afișul de mai jos, iar câteva aspecte importante pentru suporterii care vor fi prezenți la meci găsiți aici.

Stelian Bordieanu: În primul rând e foarte important că am reuşit să închegăm un lot de jucători, în această perioadă mai grea, din toate punctele de vedere. Bineînţeles că plecăm cu gândul ca la sfârşitul campionatului să promovăm în Liga a III-a. 

Stelian Bordieanu: Toată masa de suporteri trebuie să înţealeagă că acum aceasta este echipa lor, ei sunt “patronii” acestei echipe, chiar dacă acest cuvânt nu este pe placul suporterilor şi îi aşteptăm pe toţi alături, să ajute. Îi vrem pe toţi alături de echipa lor şi, mai ales, să fie cât mai mulţi la stadion, să încurajeze această nouă echipă!

14125621_1255487551142761_8283404957969585342_o

Care este numărul minim de cotizanți de care clubul ar avea nevoie și câți membri are momentan?

Numărul minim este de aproximativ 200 de cotizanți pentru un buget estimat de 400 de milioane. Atenție! Acest buget nu este pentru promovarea în liga a 3-a ci pentru supraviețuirea clubului. Ne trebuie mult mai mult pentru că pierderea juniorilor mici a adus costuri suplimentare însemnate. Momentan s-au înscris 120 de suporteri și suntem încrezători.

Unde putem vedea lista completă a cotizanților?

Lista cu toți membrii cotizanți poate fi găsită la sediul clubului, în incinta stadionului Siderurgistul. În cel mai scurt timp aceasta va fi disponibilă și online.

Unde și cum ne putem înscrie și cum putem plăti?

Momentan doar la meciuri și la sediul clubului, iar în cel mai scurt timp și online. Cotizația se poate plăti ori la sediul clubului ori prin transfer bancar. Se pot dona și sume mai mici, orice ajutor este binevenit.

Care este principala problemă organizatorică?

Învățăm din mers. Principalele probleme organizatorice le reprezintă, bineînțeles, lipsa resurselor materiale și lipsa resurselor umane, deoarece se lucrează pe baza de voluntariat și nu putem fi 24 de ore la club. Compensăm prin ambiție și mai ales pasiune:)

 

Mie personal îmi inspiră încredere acest proiect și voi încerca să ajut cum pot, atât financiar cât și prin voluntariat. Nu este nevoie doar de bani, orice tip de promovare prin care proiectul să ajungă la cât mai mulți gălățeni și orice resurse care ar ajuta noul club sunt binevenite. #ImpreunaPentruOtelul

adeziune-ASC-Otelul-Galati-min

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

3 comentarii
 • Mihai sept. 3,2016 la 22:41

  Cine detine palmaresul F.C. Otelul Galati?

 • Dacul_Vesel sept. 3,2016 la 16:11

  Da , vreau card albastru dar faceti un cont unde sa puteti primi bani din afara Romaniei . Nu sunt primul care o zice .

  • Bogdan sept. 3,2016 la 16:29

   Este un cont in Euro in care se pot trimite bani. Adeziunea poate fi trimisa prin e-mail. Solutii sunt.

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău