Development

Rezolvare probleme ecran alb WordPress – Debugging

wordpress debuggingDacă ești developer în WordPress sau insiști în folosirea unui număr mare de pluginuri mai mult sau mai puțin actualizate, cu siguranță te vei lovi de așa numitul „White Screen of Death” . Foarte amuzante denumirile astea, cu screen of death + culoarea ecranului de eroare (blue, red, white, black, etc), sunt și la Windows și la Apple. Îmi aduc aminte de Sony Ericsson k850 pe care l-am avut, a avut Blue ring of death (a murit și se aprindea doar cercul de la cameră).

În cazul nostru, acest ecran alb apare de obicei după upgrade-ul WordPress-ului, sau instalarea unui plugin sau a unei teme, sau pur și simplu updatarea acestora. Problema este că nu primim niciun indiciu și cel mai probabil nu o să meargă nici panoul de administrare.

Înainte de toate ar trebui să activezi wp_debug din wp-config.php : define(‘WP_DEBUG’, true); De aici, cu puțin noroc și intuiție ai putea să aflii care este problema, dar șansele sunt mici.

Pasul 1: Dezactivarea pluginurilor

  1. Dacă ai făcut update la un anumit plugin, el e problema, trebuie dezactivat și adus la versiunea inițială sau înlocuit. Dacă merge accesul la wp-admin, intră și dezactivează-l, dacă nu, intră prin FTP și redenumește folderul pluginului.
  2. Dacă nu știi ce plugin e problema, dezactivează-le pe toate redenumind folderul „plugins” în „plugins.hold”. Dacă se rezolvă problema, va trebui sa activezi pe rând pluginurile până când îl găsești pe cel responsabil.

wordpress plugins

Pasul 2: Schimbarea temei

  1. Dacă nu a mers cu pluginurile, treci mai departe și schimbă tema. Dacă nu poti schimba din panoul de administrare, schimbă numele folderului temei, WordPress-ul va lua una din temele default, asta dacă nu le-ai șters.

wordpress themes

 

Pasul 3: Alte posibile probleme

  1. De cele mai multe ori am întâmpinat problema asta din cauza unor rânduri sau spații goale în functions.php, înainte de deschiderea tagului php de la început sau după închiderea tagului de php de la sfârșit. Intră și  scoate-le și o să fie toate bune și frumoase.
  2. Permisiuni de fișiere: Aici e simplu, toate folderele trebuie să aibe permisiuni 755, iar fișierele 644.

Cele listate mai sus te vor ajuta să aflii cauza problemei și să pui site-ul live din nou. Dacă nu e cazul de la pasul 3, cel cu spațiile goale, fără cunoștiințe avansate probabil nu vei putea rezolva conflictul dintre plugin-uri și temă și va trebui să le înlocuiești. La sfârșit nu uita să dezactivezi wp_debug. Succes și la cât mai puține probleme de genul!

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău