Development

Știați că BMW are API public?

BMW-API-Developer-Center

Am aflat recent că cei de la BMW au pus la dispoziție, cred că anul acesta, o platformă de dezvoltare pentru cei care vor să creeze aplicații pentru autoturismele brandului. Practic iei o mașină, te conectezi la ea și transferi informații în timp real.

Ei au deja aplicații de smartphone pentru iOS și Android și din ce văd sunt destul de complexe. Nu vă gândiți acum că veți putea să urcați aplicații în computerul de bord al BMW-ului și vă faceți de cap cu el, e pur și simplu o serie de funcții care extrag informații despre mașină, destul de multe informații.

Poți afla o serie de informații precum:

BMW API_Measurements

și o serie de eventuri sau notificări pentru:

bmw api _Events

Cred că un programator pasionat de mașini ar putea lucra la câteva aplicații foarte faine. Mai mult, BMW ajută programatorii și cu căteva SDK-uri și anume pentru C#, Javascript și PHP. Găsești mai multe informații despre SDK-uri aici.

Totul este în continuă dezvoltare și nu poți sa lucrezi decât la ei pe server, dar din tutoriale pare o treabă serioasă. Nu trebuie neaparat să deții un BMW de ultimă generație ca să lucrezi cu API-ul lor. Au pus la punct un simulator despre care spun ei că se comportă identic unui autoturism real și astfel poți testa ce ai lucrat. E mișto și au intrat în istorie ca fiind primii din branșă care au făcut asta.

Cred că e o parte din viitor, treptat mașinile vor fi conectate la smartphone și vor putea oferi din ce în ce mai mult feedback. Totul despre proiectul interesant al celor de la BMW găsiți pe http://data.hackthedrive.com/

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău