General

Board games pe placul tuturor

activity boardgame

Cu toate că tehnologia a luat cu asalt aproape fiecare sector al vieții, jocurile de societate rămân încă la mare căutare. Nevoia de socializare, dorința de divertisment și nu în ultimul rând, păstrarea spiritului competitiv ne fac să luăm parte la astfel de activități.

În timp ce unele dintre ele te ajută să descoperi curiozități despre cei apropiați, altele te scot din zona de confort și te provoacă să faci lucruri la care nu te-ai fi gândit vreodată. Așadar, având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile pe piață, poate fi dificil să alegi un joc potrivit. Aruncă o privire peste sugestiile de mai jos, poate găsești unul interesant.

Întâi, un scurt istoric al jocurilor de societate

După cum probabil te așteptai, jocurile de societate au făcut parte din viața oamenilor din cele mai vechi timpuri. Principalele motive erau divertismentul și menținerea competitivității.

Indiferent de ce tip de board games alegi să joci, ar fi bine să începi cu începutul. În majoritatea cazurilor, elementul principal este zarul. Deși pare greu de crezut, activitățile care implicau folosirea unui zar se practică de foarte mult timp.

De fapt, primul zar descoperit vreodată de către arheologi datează din anul 3000 î.Hr. și aparține civilizațiilor Mesopotamiei. În locul simbolurilor cu care suntem obișnuiți acesta avea câteva crestături care reprezentau cifrele. O altă curiozitate sunt materialele folosite la confecționarea lor: oase, pietre, dinți, lemn sau coajă de nucă.

Monopoly

monopoly piece

Prima sugestie pe listă este bineînțeles clasicul joc de societate Monopoly. Momentele petrecute cu acest joc sunt foarte amuzante. Tabla te poartă prin diferite orașe sau regiuni, în funcție de ce preferi. Mai mult, pe parcursul acestui joc vei vedea pe rând cum este să deții în proprietate mai multe case, hoteluri, cum poți împrumuta bani de la bancă sau ce cartonașe „magice” te recompensează pentru că ai fost „un bun cetățean”.

Monopoly îți testează dexteritatea, coordonarea, îndemânarea și de ce nu, te poate transforma într-un veritabil antreprenor sau poate chiar primar, cel puțin de dragul jocului.

Cluedo

Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi suntem intrigați într-o anumită măsură de necunoscut. Tot ce este învăluit într-un umbră de mister ne stârnește curiozitatea și ne face să fim alerți. „Seara misterelor” tocmai a căpătat un alt înțeles cu ajutorul acestui joc.

Pe scurt, împreună cu ceilalți jucători va trebui să deslușiți enigma care a dus la moartea unui milionar celebru. Detectivii și-au făcut datoria și au reușit să găsească arme în fiecare cameră a conacului cu pricina, dar tot nu au reușit să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Vrei să fii câștigător? Nimic mai simplu! Trebuie doar să găsești autorul, arma și locul în care a avut loc crima. Mult succes!

Activity

Când a fost ultima dată când ai jucat mimă? Probabil că a trecut ceva timp de atunci! Ei bine, iată că a venit momentul să îți pui abilitățile actoricești la încercare. Însă asta nu e tot! Activity se bazează și pe descrierea verbală sau pe desen. Cu ajutorul acestor elemente îți vei ajuta echipa să ghicească anumite expresii sau cuvinte. Cu siguranță încercările tale vor stârni multe râsete și chiar lacrimi de bucurie.

Fiecare jucător are ocazia să își pună în valoare personalitatea, îndemânările și capacitățile de artist. Prima rundă câștigată te va face să vrei s-o joci și pe a doua și tot așa. Atenție însă, nu te aștepta să ai de ghicit expresii comune, farmecul jocului este că nu știi niciodată la ce să te aștepți.

Mouthful

Dacă tu și prietenii tăi v-ați săturat de monotonie, a venit momentul să încercați unul dintre cele mai jucate jocuri din prezent. Mouthful (cu gura plină) este format dintr-un mic „aparat de bâlbe” pe care îl montezi în gură. Odată ce ai făcut acest lucru poate începe distracția și totodată provocarea cea mare. Trebuie să iei câte un cartonaș și să explici cât mai bine cuvântul de pe acesta, astfel încât partenerul tău să îl poată ghici.

Echipa care reușește să ghicească un număr cât mai mare de cuvinte va fi desemnată câștigătoare. Nu uita, nisipul din clepsidră se scurge repede, așa că ar fi bine să te grăbești! Iată câteva jocuri de societate care nu ar trebui să lipsească de la nicio seară între prieteni. Este adevărat că multe jocuri online sau aplicații mobile au început să fie din ce în ce mai populare, dar nimic nu se compară cu un boardgame clasic. Îți testează abilitățile, te ține în priză, te face să încerci lucruri noi și te aproprie mai mult de coechipierii tăi. Odată ce prinzi gustul competiției sigur vei dori să repeți experiența.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău