General

Leru.ro continuă în 2020 și e foarte ușor să te implici

leru 2020

Magazinul online de fapte bune este la datorie și anul acesta. Dacă nu-ți amintești despre ce e vorba, vezi aici articolul de anul trecut.

Intră pe Leru.ro și vezi cum poți susține educația copiilor cu situații materiale precare din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Sau îți zic eu pe scurt:

Oferi ceva spre donat

Ceva ce ar prezenta interes, un produs într-o stare foarte bună, sau un serviciu pe care firma ta îl poate oferi. Punem pe el un preț de achiziție directă, sau pornim o licitație și vedem la ce preț ajungem. Dacă ai un magazin online, poți oferi vouchere valorice de achiziții.

Dacă ești interesat, e aici un formular pe care îl poți completa.

Cumperi și practic donezi

Cumperi produse, servicii sau vouchere listate pe site aici. Sunt și câteva licitații pentru care trebuie să te înscrii și să licitezi. Practic, partenerii noștri magazine online, donează banii pe care tu i-ai cheltui pe produsele lor.

Cumperi direct o tabletă

Defapt, tu donezi 500 lei, contravaloarea unei tablete și ne ocupăm noi de restul. Click aici.

Donezi direct bani

Poți dona de la 10 lei în sus prin plata cu cardul sau transfer bancar.

Implică-te și tu. Donează!

Ce facem cu banii strânși?

Banii sunt colectați și gestionați de ONG-ul OpenHub din Galați, unde activează și subsemnatul.

În parteneriat cu Fundația Inimă de copil, anul acesta, ne propunem achiziționarea a 100 de tablete, echipate cu manual interactiv de utilizare și acces gratuit la internet, dar și vânzarea online de produse realizate manual în Atelierul Inimă de Copil.

Ediția anului trecut (2019), cu ajutorul voluntarilor, dar și a donatorilor am reuşit să direcționăm suma de 13.340 lei către programele Științescu (7088 lei) și Generații Galați (6252 lei), prin intermediul cărora peste 80 de copii beneficiari și 12 seniori și-au putut continua mai ușor incursiunea în lumea educației STEAM, dar și programele de învățare organizate în centrele comunitare beneficiare. Rezultatele obținute în ediția trecută pot fi vizualizate aici (click).

CAUZA “100 de copii mai aproape de educație cu 100 de tablete echipate”

Sistemul de învățământ trece acum printr-o nouă etapă generată de pandemie: Școala online. Deși o soluție la îndemână, dar și îndelung discutată de către milioane de părinți și cadre didactice, pentru copiii care provin din familii defavorizate învățământul online încă pare un vis îndepărtat.

Ne-am propus ca prin campania Leru.ro să aducem 100 de elevi din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui mai aproape de școala online şi să reducem astfel distanțele sociale şi economice.

“Pe această cale invităm toți artiștii, influencers și persoanele juridice să ne unim forțele în lupta cu abandonul școlar. Astfel, cei interesați pot dona diferite obiecte din categoriile jucării, decorațiuni, vouchere achiziție servicii sau produse, cărți și bijuterii pe care, odată listate pe leru.ro, cei care cred în cauza noastră să poată licita pentru acestea. Donațiile vor putea fi făcute până la data de 15.12.2020 prin contactarea organizatorilor la 0740470048, iar contravaloarea obținută în urma licitațiilor va fi utilizată pentru achiziția tabletelor și serviciilor de internet.” – Corina Nechifor, Fundația Inimă de Copil. 

Alături de partenerii voluntari Open Hub și Thecon, donațiile achiziționate vor fi transmise către câștigătorii licitațiilor până la data 07.01.2021. Achiziția, echiparea tabletelor și livrarea acestora către copii se va realiza în perioada 4.01 – 07.02.2021, împreună cu consilierii și voluntarii Fundației Inimă de Copil, la domiciliul acestora, aproape de începutul noului semestru școlar.

CAUZA “Binele face bine – Atelier Inimă de copil”

Este un proiect de economie socială care aparține Fundației Inima de Copil. A fost înființat în anul 2005 și a fost destinat inițial tinerilor cu dizabilități ca atelier de terapie ocupațională, ca o șansă pentru tineri beneficiari ai fundației care nu aveau sau le-ar fi fost greu să ocupe un loc de muncă.

În prezent la Atelierul Inimă de copil sunt implicate și persoane care au nevoie de sprijin, mămici aflate în căutarea unui loc de muncă sau din familiile aflate în programele organizației și voluntari. El este șansa unor locuri de muncă și de susținere a persoanelor vulnerabile.

Produsele lucrate în atelier sunt în majoritate unicat sau lucrate în serii mici. Prin achiziția directă pe shop.leru.ro a produselor cu tematică de Crăciun, realizate manual de către persoanele care lucrează în Atelier Inima de copil, tu susții locurile de muncă pentru aceste persoane vulnerabile și care sunt atât de importante pentru ele.

Stocul acestor produse este unul limitat, așadar grăbește-te să prinzi lansarea leru.ro. Fondurile strânse prin vânzarea acestor produse vor fi virate integral către Atelier Inimă de copil.

Despre Fundația Inimă de copil

La Inimă de Copil, ne propunem ca în fiecare zi să fim cât mai aproape de misiunea noastră: să ajutăm și să redăm speranța copiilor aflați în dificultate. În prezent sprijinim copii și familii din jud. Galați și regiuni apropiate (Vaslui, Vrancea, Brăila). Multe dintre aceste familii sunt acum și mai vulnerabile din cauza crizei și a pandemiei.

În 23 de ani de activitate am susținut în programe peste 15.000 persoane și am strâns și investit cu ajutorul donatorilor peste 5 milioane euro în servicii sociale, care să le facă copiilor viața mai frumoasă și mai bună.

Pe lângă misiunea noastră socială, pentru noi e important să transmitem și să promovăm valori legate de empatie, implicare activă în schimbările pe care vrem să le vedem în jur, precum ajutarea copiilor și familiilor ce trec prin situații dificile pentru a le oferi șansa un viitor mai bun. Credem în forța și puterea comunităților de a face lucruri remarcabile pentru semenii lor și luptăm ca în fiecare zi, cât mai multe persoane să aplice în viața lor de zi cu zi, sloganul care ne este atât de drag la fundație, respectiv: Binele face bine.

Despre Open Hub

Înființat în 2012, Open Hub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentanți ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară.

Alături de partenerii Thecon, Open Hub a implementat nenumărate programe și evenimente dedicate digitalizării și nu numai, despre care puteți afla detalii pe www.openhub.ro.

Campanie susținută pentru al doilea an consecutiv de Open Hub și Thecon.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

1 comentariu
  • Pato Basil dec. 21,2020 la 20:05

    Îmi doresc să dovedim că suntem o comunitate unită. Deja se vad rezultate, numai ieri erau peste 30k Ron donații.

    Felicitări pentru inițiativa și pentru munca depusă!
    Și de ce nu să atingem 1 bitcoin din urmă, pentru copii!

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău