De câteva zile, WordPress a atins pragul de un sfert din site-urile monitorizate de W3Techs. Având în vedere că peste 57% din site-uri încă nu folosesc un CMS, WordPress-ul domină clar celelalte platforme.
Ce înseamnă asta?
- WordPress-ul e pe departe cel mai folosit Content Management System,
- 57% din site-uri încă nu folosesc o platformă și pe viitor pot fi transformate în WordPress sau alt CMS,
- Comunitatea WordPress crește pe zi ce trece.
Proporția în care sunt distribuite CMS-urile printre site-urile care folosesc o platformă:
Mulți confundă WordPress cu o platformă de blogging, dar cu timpul WordPress s-a transformat într-o platformă foarte versatilă cu ajutorul căreia se pot dezvolta site-uri profesionale de cea mai bună calitate, magazine online și bineînțeles bloguri. Cea mai bună parte este că WordPress este îndeajuns de flexibil să îndeplinească aproape orice, probabil de asta este și atât de popular.
Este ușor de folosit și învățat, am scris acum ceva timp un plan în 10 etape prin care poți învăța să lucrezi cu WordPress în care cred în continuare. Îți sugerez să îl urmezi, asta dacă vrei să devii developer de WordPress.
Ai nevoie de puțină experiență ca să lansezi un site fiabil și securizat, care sa aibe toate funcționalitățile pe care le vrei în vederea promovării unui business. Așa că dacă ai nevoie de un website profesional într-un timp foarte scurt, îți recomand mai degrabă să apelezi la o agenție de web design specializată în WordPress.
Aud multă lume care zice că WordPress-ul nu e securizat, se încarcă greu, are bug-uri, etc. Părerea mea este că totul ține de modul în care se lucrează pe site-ul respectiv și cel mai important, modul în care este întreținut site-ul. Cât timp monitorizezi site-ul și e dezvoltat într-un mod etic, nu vei avea nici cea mai mică problemă.
4 Comments
Am și eu destule cunoștințe care se dau dezvoltatori, însă folosesc Joomla, și când le zic ca WordPress ușurează cu mult munca, aud răspunsuri de genu.. „Ce domne, WordPress este pentru bloggeri, nu e CMS”. Evident îi las în treaba lor.
Stiu si eu persoane de genul, dar nu trebuie sa le contestam abilitatile de developeri. Problema e că nu acceptă altceva. Aia e, până la urmă fiecare își alege platforma.
Salut.
Uite două aspecte pe care eu nu reușesc să le găsesc soluție.
1. Consumul inutil de resurse. Nu de multe ori momente când site-ul se miscă greu și face request-uri pentru lucruri pe care nu le folosesc.
2. Securitate. Am pățit de mai multe ori să mă trezesc că am lucruri în plus pe site. Coduri iFrame, meniuri cu link-uri din Rusia. Este cert fatpul că nu folosesc doar pluginuri plătite, însă multe din cele free sunt utile și suficiente.
O platformă construită de la 0, cu siguranță are nevoie de ore bune pentru construire însă e mult mai cert când ai o problemă să poți să o cauți. Ca sa nu mai vorbim de loading, care este extrem de rapid.
Intr-adevăr astea sunt cele 2 aspecte problematice în WordPress, dar pluginurile folosesc mai multe resurse și au probleme de securitate, nu neaparat platforma in sine. Oricum ar fi poate fi optimizat și monitorizat să nu fie probleme.