General

10 aplicații Android utile oricărui blogger

android-apps-for-bloggers
Am făcut o listă cu aplicațiile Android gratuite pe care le folosesc zilnic și care îmi ușurează munca de postare, promovare și monitorizare a blogului. Acum, nu zic că nu ar fi și pe iOS, mă îndoiesc că nu sunt, doar că nu am verificat.

O mare parte dintre ele sunt esențiale oricărui blogger și bineînțeles foarte comod de folosit și se potrivesc maxim cu viața de zi cu zi în care predomină lipsa de timp. Poți să faci foarte multe taskuri legate de blog chiar și când nu ești în fața calculatorului.

Din mulțimea de aplicații utile sau mai puțin utile din Google Play, recomand ca fiind cele mai bune :

#1 WordPress / Blogger / Tumblr / Squarespace

Aproape toate platformele de blogging au aplicație pentru smartphones. Eu folosesc WordPress, iar aplicația oferă tot ce ai putea avea nevoie pentru menajarea blogului departe de PC/Laptop. O funcționalitate foarte faină este că poți scrie articole și offline, ele fiind salvate în memoria telefonului pentru a fi publicate ulterior. Este mai mult decât utilă în locuri fără semnal sau Wifi.

#2 Google Analytics

Acces instant la toate profilele și rapoartele din Google Analytics, este super optimizată și are cam toate funcționalitățile de care ai nevoie.

#3 Facebook, #3.1 Instagram, #3.2 Twitter,#3.3 LinkedIn, #3.4 Google Plus,  #3.5 Pinterest, etc

Toate rețelele de socializare au aplicație mobilă și nu mai au nevoie de prezentare.

social-media-apps

#4 Pages Manager și Facebook Groups

Aplicații dezvoltate de Facebook pentru menajarea paginilor și grupurilor de pe Facebook. Postezi mult mai ușor, primești notificări și rapoarte.

#5 Buffer

buffer-app-logoCea mai ușoară metodă să distribui articolele pe toate rețelele de socializare. Poți programa postările și vine la pachet și cu câteva statistici despre acestea.

#6 Feedly

Prin Feedly poți urmări mai ușor blogurile favorite. Aplicația pentru Android este din ce în ce mai optimizată și intuitivă, treci foarte rapid de pe telefon pe laptop pe feedly.com sau în extensia pentru Chrome. Mai multe am scris aici.

#7 Mailchimp

Poți menaja listele de subscriberi, trimite și monitoriza campanii. Exact aceleași funcționalități cu care te-ai obișnuit pe laptop sau PC, doar că mai portabile și le poți accesa de oriunde și oricând.

#8 Google Adsense / Google Adwords

Rapoarte în timp real ale campaniilor pe care le desfășori, direct de pe telefonul mobil.

#9 Gmail / Inbox by Gmail / Yahoo Mail

Obligatoriu! Pentru că toți avem nevoie de o adresă de e-mail și pentru că ar trebui să avem notificări la adresele de e-mail. Dacă folosești serviciile de la Google implicit ai și un cont de Gmail. Eu recomand și Inbox by Gmail, e apărută de câteva luni și are câteva facilități în plus.

#10 Google Drive

Acces de pe telefon, tabletă, laptop sau PC la toate fișierele tale. Reprezintă un back-up eficient pentru poze, video, documente pe care le poți vizualiza, edita sau comenta împreună cu cei pe care îi inviți să o facă.

#X Dacă am omis vreo aplicație, te rog anunță-mă printr-un comentariu, și o voi adăuga în listă.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău