General

Review Samsung S10 plus, după 6 luni de folosință

Fără specificații tehnice, teste și topuri, puteți citi în acest articol părerea mea subiectivă despre Samsung S10 Plus, telefonul personal, la 6 luni după ce l-am cumpărat. Voi enumera funcționalitățile pe care le apreciez și le folosesc, dar și alte lucruri pe care le-am observat la telefon.

Sunt consumator de telefoane Samsung, telefonul precedent a fost un S7 pe care l-am folosit aproape 3 ani și am fost mulțumit de el. S8 și S9 nu m-au atras deloc, iar când m-am decis să îmi schimb telefonul am căutat alternative Android la One Plus și Huawei. Cred că ce m-a determinat să cumpăr tot Samsung a fost introducerea One UI, software-ul cu care a venit.

În continuare vă voi povesti cum îl folosesc și voi scoate în evidență punctele slabe și punctele forte ale telefonului, din punctul meu de vedere.

Contextul în care este prezentat telefonul este următorul:

  • Location, Mobile Data, Bluetooth, NFC, Always on display activate în 99% din timp
  • Nu a văzut decât 2 sau 3 jocuri din categoria celor legate de un PS4, tip Knowledge is Power
  • Am foarte multe aplicații instalate, peste 100 de aplicații, tot ce ține de rețele de socializare, toate aplicațiile posibile de la Google, Discord, WhatsApp și Skype mereu conectate și sincronizate.
  • Sunt logat cu 2 adrese de e-mail, telefonul este sincronizat non-stop.
  • Fotografiez și filmez mult la cea mai înaltă rezoluție.
  • Folosesc foarte intens telefonul atât personal cât și profesional.

Cum îl protejez?

Încă are folia din fabrică, e foarte ok și nu dă semne să cedeze prea curând, are urme și zgârieturi, dar nu mă deranjează.

Folosesc o husă de silicon Samsung pentru S10 plus, e deja a doua pe care o vede telefonul. Prima husă s-a rupt în momentul în care am scăpat brutal telefonul pe ciment. Și-a scos banii. Culorile sunt interesante, materialul foarte plăcut, subțire și stă foarte bine în mână.

Camera foto/video

Din punctul meu de vedere, camera, defapt camerele foto/video sunt cel mai mare atuu al acestui telefon. Pe spate are trei camere, iar pe față are alte două camere. Posibilități nemărginite în orice condiții de lumină.

Modul wide pentru poze e senzațional, cred că abuzez constant de el, atât pe camera din spate cât și pe camera de selfie.

O chestie pe care am observat-o legată de camere, aspect ratio Full nu filmează și fotografiază la cea mai bună rezoluție.

Poze făcute cu telefonul găsiți în articolul despre city break-ul din Varșovia.

Video filmat în întregime cu telefonul:

Mai multe imagini găsiți pe contul meu de Instagram

Ecranul cu cele două camere frontale din colț

Probabil cel mai bun ecran de pe smartphone în momentul ăsta, iar camerele nu mă deranjează deloc.

Sunt foarte multe wallpapere care folosesc cele două camere într-un mod foarte creativ. Sunt aplicații de wallpapere speciale pentru Samsung S10 și S10 plus. De ex. S10 Wallpaper & S10 Plus Wallpaper S10e Wallpaper și Hidey Hole.

Viteza de procesare

Nu s-a blocat până acum, orice acțiune se derulează instant, oricâte aplicații ar fi deschise concomitent.

Edge Screen 

Folosesc masiv People Edge ca scurtătură pentru apeluri, mesaje, mailuri, etc și Apps Edge pentru scurtături la aplicații, aproape că nu mai intru în meniul de aplicații.

Mufa Jack

Pentru că la petreceri încă mai conectez sistemul audio la telefon printr-un cablu jack.

Waterproof

Încă unul din motivele pentru care nu am renunțat la Samsung este faptul că nu mă tem să îl folosesc prin ploaie, în piscină, în orice situație umedă, sau să vărs lichide pe el.

Recunoașterea facială

Foarte rapidă, dar nu funcționează cu ochelarii pe față sau când e întuneric. E principala metodă prin care deblochez telefonul în mod uzual.

Amprenta din ecran

Funcționează surpinzător de bine chiar și cu degetul transpirat, dar o folosesc rar, în special când nu e lumină suficientă pentru recunoașterea facială. Totodată am înțeles că a creat și ceva probleme de securitate. Recent am primit un update strict pentru amprenta și m-a forțat să adaug din nou toate amprentele.

Bateria şi încărcarea rapidă

Aici se putea parcă mai bine. Scos de dimineață din priză, undeva pe la miezul nopții e pe la 10%, dar îl folosesc destul de mult și nu am avut surprize să scadă brusc bateria. Faptul că se încarcă foarte repede e un avantaj, dar fast-charging nu funcționează la fel cu unele cabluri USB-C after-market.

Wireless PowerShare

Mișto, dar nu am folosit-o decât de 2-3 ori, trebuie să ai peste 30% baterie, iar celălalt telefon să aibe wireless charging.

Dimensiunea și butonul de blocare

Este foarte mare, nu prea încape prin buzunare. În schimb e subțire, chiar și cu husa de silicon. Butonul de blocare/deblocare este foarte sus poziționat, incomod, mi-a luat puțin să mă obișnuiesc cu el.

Bixby

I-am dat o șansă, dar nu s-a prins de mine. Mi-am creat în schimb câteva rutine, să se activeze sau dezactiveze anumite funcții bazat pe conexiunile Wi-Fi sau Bluetooth.

Concluzia

E un telefon premium și pentru următorii doi-trei ani sper să nu fiu nevoit să îl schimb. Dacă merită banii, e decizia fiecăruia. Pentru mine, datorită vitezei de procesare și camerei foto/video, consider că a fost o investiție bună, care se amortizează destul de rapid.

Dacă acum sau pe viitor luați în calcul să cumpărați unul, sper ca informațiile să vă fie de folos și să vă ajute în luarea deciziei, iar dacă am omis ceva, lăsați un comentariu mai jos

Un review cu multe cifre și specificații detaliate găsiți aici.

Articole asemănătoare:

Sper că ți-a fost util. Apreciez orice share. Mulțumesc și te mai aștept!

E gratuit și nu stai la coadă

Vei primi newsletter lunar. Nu uita să confirmi înscrierea pe e-mail

Sau dă like pe Facebook

Lasă un comentariu

Comentariul tău*

Numele tău*
Site-ul tău